Ivo Melchers Ivo Melchers
4 min. leestijd

Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak

Dogecoin-DOGE
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak

Foto: patoouu pato/Shutterstock

De cryptomarkt staat bekend om zijn wilde prijsbewegingen, waardoor het investeren veelal als een emotionele rollercoaster wordt vergeleken. Niet voor niets dat de Dollar-Cost Averaging (DCA) strategie, waarbij je periodiek een vast bedrag inlegt, zo populair is onder crypto-investeerders. Hoeveel rendement zou je hebben gepakt als je sinds de start van 2023 elke week €25 aan dogecoin (DOGE), de grootste memecoin van de markt, had gekocht?

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

Simpele maar effectieve crypto-strategie

De DCA-methode is al decennialang een veelgebruikte belegginsstrategie. Al in de vroege jaren 1900 werd de methode gebruikt, en in de jaren erna zijn steeds meer investeerders de vruchten gaan plukken van de simpele maar bovenal effectieve aanpak.

De DCA-strategie is kinderlijk eenvoudig. Je investeert op een vast moment een vast bedrag in een bepaalde activa, zoals bijvoorbeeld dogecoin. Dit kan bijvoorbeeld €100 per maand zijn of €10 per week. Jij bepaalt het bedrag en de frequentie, waardoor je zelf de volledige regie hebt over je investeringen.

Door je aankopen te spreiden kun je op de lange termijn een gemiddelde aankoopprijs realiseren. De ene keer koop je op een piek en de andere keer profiteer je van een dip. Op deze manier loop je geen risico dat je op een verkeerd moment instapt. Aangezien je regelmatig investeert, maakt het niet uit als je op de absolute piek koopt. Je zult namelijk even goed profiteren van de daaropvolgende daling.

Dit brengt tevens een hoop rust met zich mee. Je hoeft je niet blind te staren op de volatiele koersen, maar koopt simpelweg op de vastgestelde momenten – ongeacht de onderliggende koers. Hierdoor kun je op een ontspannen manier een mooie positie opbouwen die over tijd mooie rendementen kan realiseren.

Wanneer je sinds de start van 2023 iedere week 25 euro aan de kant had geschoven en in dogecoin had gestopt, zou je in totaal €1.850 hebben geïnvesteerd. Deze €1.850 aan investeringen zou vandaag maar liefst €3.780,41 waard zijn geweest. Dat is een forse toename van €1.930,41, wat overeenkomt met een indrukwekkend rendement van 104,35%.

Waar de koers van dogecoin zich gedurende 2023 veelal stil hield, heeft de hondenmunt dit jaar forse prijsschommelingen gezien. In februari en maart is de koers explosief de lucht in geschoten, om vervolgens in de daaropvolgende maanden bijna de gehele stijging weer in te leveren.

Het volatiele prijsverloop heeft bij velen geleid tot emotionele investeringsbeslissingen. Veel beleggers zijn bijvoorbeeld uit FOMO (‘fear of missing out’) ingestapt tijdens de koersexplosie, terwijl anderen nog steeds wachten op het ‘perfecte’ instapmoment. Met de gestructureerde DCA-methode kun je deze emotionele valkuilen vermijden en op een stabiele manier je portfolio opbouwen in voorbereiding op een eventuele nieuwe opmars.

Automatisch DOGE kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Advertentie