Max Duiker Max Duiker
4 min. leestijd

Drie cryptomunten exploderen in een dalende markt, hoe kan dat?

Terwijl bitcoin matige reacties laat zien, exploderen drie altcoins.

Zcash-ZEC Helium-HNT Sui-SUI more-coins-icon
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Drie cryptomunten exploderen in een dalende markt, hoe kan dat?

Foto: Jose Mario Bertero/Shutterstock

De recente prijsdaling van Bitcoin (BTC) heeft de cryptomarkt volledig op zijn kop gezet. Inmiddels krabbelt bitcoin weer een beetje op met een stijging van 3 procent naar $61.000, alhoewel momenteel een daling plaatsvindt. Deze stijging is echter minimaal vergeleken met de gehele crpytomarkt, die tien procent steeg.

Het meest opvallend is de stijging van drie altcoins, sui (SUI), ZCash (ZEC) en Helium (HNT), die stijgingen van twee, en soms wel drie cijfers noteren. Hoe kan dit? 

Cryptomunt SUI stijgt met drie cijfers

Als eerste in de lijst staat SUI, die veruit de meest indrukwekkende cijfers laat zien en in zeven dagen met 129 procent steeg. SUI is enorm in waarde gestegen, van $0.5439 op 5 augustus naar $1.118 op 12 augustus. Op basis van marktkapitalisatie staat SUI momenteel op plek 31 van de grootste cryptomunten, maar toch weet SUI nummer één bitcoin al enkele dagen te overtreffen.

De stijging van SUI volgt op de lancering van de Grayscale Sui Trust door Grayscale Investments op 7 augustus. De beslissing om SUI toe te voegen aan de portefeuille van het bedrijf wordt beschouwd als een teken van vertrouwen in de toekomst van de token, wat heeft geleid tot een toename van de koopdruk in de afgelopen week.

Ondanks een kleine daling in de afgelopen twee dagen zijn de verwachtingen voor SUI vooralsnog positief. De relative strength index (RSI) bevindt zich in het positieve gebied op 64, wat suggereert dat de marktomstandigheden nog steeds in het voordeel zijn van verdere stijgingen.

Altcoin Zcash stijgt met 51% 

Zcash is in de afgelopen zeven dagen met 51,15 procent gestegen, van een dieptepunt van $29 op 6 augustus naar een hoogtepunt van $44 op 13 augustus.

Deze stijging is grotendeels aangewakkerd nadat Zooko Wilcox, de oprichter van Zcash, de komst van een hybride proof-of-stake (PoS) upgrade heeft bekendgemaakt. In een blogpost op 10 augustus schreef Wilcox dat de privacyvaluta na acht jaar proof-of-work (PoW) mining moet overgaan op een hybride van proof-of-work en proof-of-stake protocol.

Een hybride model is bedoeld om problemen veroorzaakt door het PoW-mechanisme op te lossen. Dit wordt gedaan door staking-mogelijkheden te openen voor ZEC-houders en de circulerende voorraad verder te verminderen, wat de waarde stabiliseert en een positief effect heeft op de ZEC-prijs.

Helium’s HNT stijgt met meer dan 50% 

De prijs van Helium’s HNT is in de afgelopen zeven dagen met 50,98% gestegen. Helium steeg van recente dieptepunten op $3,47 bereikt tijdens de marktdaling van 5 augustus maar vervolgens steeg met 104 procent tot een hoogtepunt van $7,11 op 13 augustus. Het handelsvolume van HNT steeg met 86,6 procent, van $13,78 miljoen naar $25,72 miljoen. Dit droeg bij aan de groeiende vraag en daarmee stijgende waarde van de coin. 

De stijging van Helium volgde op een aankondiging op X dat twee prominente Amerikaanse telecombedrijven proeven uitvoeren om hun mobiele verkeer over te dragen naar het Helium-netwerk.

De tests werden positief beoordeeld en zouden een belangrijke stap kunnen vormen in de doelen van Helium om de netwerkstructuur te decentraliseren. Deze succesvolle proeven heeft Helium in de kijker gespeeld en de interesse in de altcoin aangewakkerd.

Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

Met honderden crypto, is OKX de new-kid on the block. De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen. Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Meld je nu aan!

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Advertentie