Tijmen Klemann Tijmen Klemann
3 min. leestijd

Dogecoin ziet flinke toename in activiteit, positief voor koers

De activiteit van dogecoin rijst de pan uit, wat bullish is voor DOGE

Dogecoin-DOGE
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin ziet flinke toename in activiteit, positief voor koers

Foto: Alexandru Nika/Shutterstock

Afgelopen week heeft dogecoin (DOGE) een gigantische hoeveelheid transacties verwerkt. Om precies te zijn verwerkte de, op een hond gebaseerde memecoin, 1,93 miljoen transacties. Daarmee overtrof het de populaire memecoin concurrenten als shiba inu (SHIB), floki inu (FLOKI) en pepe (PEPE). 

Toename huidige activiteit van cryptomunt dogecoin 

Sinds afgelopen juli noteerde DOGE niet eerder zoveel transacties als afgelopen week. Ondanks het hoge aantal transacties was dit nog niet het record voor DOGE. In februari en maart lag het aantal transacties zelfs nog een stuk hoger, blijkt uit data van Bitinfocharts. Een toename in het aantal netwerk transacties kan een zeer goede indicatie zijn voor een aanstaande prijsstijging. 

Een mogelijke oorzaak voor de huidige toename in het netwerkactiviteit kan de update zijn die DOGE gaat lanceren. In eerder nieuws was te lezen dat DOGE een beveiligingsupdate, DOGE Core 1.14.8, gaat doorvoeren. De update is gericht op het verbeteren van de reproduceerbaarheid van het compilatieproces.compilatie proces. 

Elon Musk heeft nogmaals impact op de DOGE-koers

Memecoins zoals DOGE zijn erg gevoelig voor positief nieuws. Voor DOGE dragen met name de tweets en het nieuws van Elon Musk bij aan de hoeveelheid transacties en het handelsvolume. In eerder nieuws was ook te lezen dat Elon Musk een foto van zichzelf deelde waarop een bordje met D.O.G.E. Department Of Government Efficiency zichtbaar was. Dit zorgde direct voor een gigantische toename in de activiteiten op het DOGE netwerk. 

In februari 2024 nam het handelsvolume en de activiteit op het netwerk ook al sterk toe toen bekend werd dat het aantal nieuwe wallet adressen met 1100% was gestegen. De koers van DOGE maakte een indrukwekkende rally omhoog van $0,085 naar bijna $0,23 op 28 maart. Een stijging van maar liefst 170%. Heel lang hield dit prijsniveau echter niet stand. Nog geen maand later koelde de koers af naar onder de $0,12. 

En ook daar eindigde het niet voor DOGE, de koers zakte de maanden daaropvolgend zelfs even onder het niveau van voor de indrukwekkende rally van afgelopen februari. De koers van DOGE schommelt nu al even rondom het belangrijke support level van $0,10. Door de huidige toename in activiteit zou DOGE wel eens klaar kunnen staan om de $0,10 definitief te verlaten. 

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Een samenwerking met Nederlands grootste exchange maakt dit nog makkelijker.

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken & meepakken

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie