Nick de Jong Nick de Jong
4 min. leestijd

Dogecoin stijgt nadat Elon Musk meme deelt over politieke plannen

DOGE-koers stijgt na hint over mogelijke rol in Trump-regering

Dogecoin-DOGE
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin rechtszaak eindelijk ten einde: Elon Musk sleept winst binnen

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

Zoals wel vaker, heeft de Tesla-eigenaar Elon Musk, opnieuw voor een stijgende Doge (DOGE) koers gezorgd. Nadat hij een foto van zichzelf deelde reageerde de munt direct. In het bericht doelt Musk op zowel de cryptomunt als een mogelijke aanstaande politieke carrière.

Nieuwe memecoin ongekend populair na arrestatie Telegram-CEO
Nieuwe memecoin ongekend populair na arrestatie Telegram-CEO

DOGE-meme van Musk veroorzaakt hoop commotie

Via zijn X-account deelde Musk een met artificial intelligence (AI) gegenereerde foto, die voor veel commotie zorgde. Op de foto was hij zelf te zien, zittend achter een bureau. Op het bureau staat een bordje met daarop de tekst “D.O.G.E.”, verwijzend naar de memecoin. Bij de foto schreef de Tesla-eigenaar de tekst “Department of Government Efficiency”.

De tekst zou ook kunnen duiden op de politieke ambities die Musk mogelijk heeft, wanneer presidentskandidaat Donald J. Trump weer in het Witte Huis zal zitten.

De koers van Doge schoot vrijwel direct na het bericht de lucht in. De prijs behaalde een hoger punt dan de 24 uur ervoor. Maar nog steeds kwam het niet boven het hoogste punt van de week uit.

Advertisement

Musk heeft mogelijk oren naar overheidscommissie

De foto is niet geheel uit het niets gekomen. Eerder opperde Trump namelijk het idee om een commissie op te richten die zich bezig zal houden met de efficiëntie van de overheid. Volgens het idee zou de commissie een compleet onderzoek naar de financiën en prestaties van de gehele federale overheid moeten uitvoeren. Zodat hieruit aanbevelingen voor grote hervormingen kunnen worden geformuleerd.

Elon Musk is het blijkbaar eens met dit plan, omdat hij eerder een video van dit idee opnieuw deelde via zijn account. Daarbij schreef hij dat dit inderdaad hoognodig was. Ook liet hij weten open te staan om het land te ‘dienen’, maar dat daar geen geld, titel of erkenning tegenover hoefde te staan.

Het is op dit moment niet duidelijk of Musk daadwerkelijk een positie in de commissie zou hebben geaccepteerd. Trump deed hier namelijk een nogal sarcastische uitspraak over:

“Elon is akkoord gegaan om die commissie te leiden, omdat hij niet erg druk is. Als hij de tijd heeft, zou hij een goede zijn om dit te doen en hier is hij ook mee akkoord gegaan.”

Dat Musk het ‘niet erg druk’ zou hebben, zou mogelijk wijzen op een grap. Hij is namelijk erg druk met al zijn ondernemingen, zoals Tesla, SpaceX, xAI, Neuralink, The Boring Company en het X-platform. Daarnaast heeft de drukke zakenman ook nog het nodige te doen rondom een verbod op het X-platform in Brazilië. De vraag blijft dus nog onbeantwoord of Musk in de toekomst daadwerkelijk actief zal zijn voor de Amerikaanse overheid.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je om Dogecoin of andere crypto te kopen? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

🚀 Bekijken en meepakken

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie