Foto: Shutterstock/surassawadee
Gisteren kon je lezen dat Twitter naar alle waarschijnlijkheid vrijdag officieel verkocht zal zijn aan Elon Musk. Musk had namelijk middels een videovergadering aan bankiers beloofd om de overname vrijdag definitief te maken. De CEO van Tesla en SpaceX heeft ook al via een tweet laten zien dat hij het hoofdkwartier van Twitter betreedt. Het lijkt nu dus echt eindelijk officieel te gaan worden.
Entering Twitter HQ – let that sink in! pic.twitter.com/D68z4K2wq7
— Elon Musk (@elonmusk) October 26, 2022
Dogecoin stijging
Zoals algemeen bekend, is Elon Musk een groot fan van de populaire meme-coin. Volgens Musk is dogecoin (DOGE) zelfs superieur aan andere grote cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Toen in april voor het eerst naar voren kwam dat Musk Twitter wilde kopen, reageerde de koers van dogecoin direct. De koers steeg namelijk destijds met 4,5% in minder dan een kwartier. Op dit moment blijft de koers van dogecoin ook niet stilzitten. Dogecoin is over de laatste 24 uur de nummer twee qua hardste stijgers op CoinMarketCap. Het is namelijk met meer dan 18% gestegen in de afgelopen dag en over de laatste zeven dagen staat het op nummer drie van hardste stijgers met in totaal een stijging van meer dan 31%.
Dogecoin betalingen op Twitter
Wanneer bekend werd dat de rijkste man ter wereld een 9,2% aandeel kocht in Twitter (TWTR) ging hij zich gelijk bemoeien met de ontwikkeling van het platform. Hij kwam direct met voorstellen over bijvoorbeeld de Twitter Blue functie. Dit is een betaalde maandelijkse abonnementsdienst waar enkele privileges bij komen kijken. Musk vond dat de prijs van dit abonnement verlaagd moest worden en hij stelde voor dat gebruikers zouden moeten kunnen betalen met dogecoin.
Tijdens de eerste vergadering van Musk met het platform kwam ook al naar voren dat hij crypto naar het sociale mediaplatform wilt brengen. Uit een uitgelekt transcript werd destijds duidelijk dat hij de gebruikers de mogelijkheid wilde geven om betalingen te doen via Twitter zodat het gemakkelijk zou worden om geld heen en weer te sturen.