Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Dogecoin rechtszaak ten einde: Elon Musk sleept winst binnen

Elon Musk heeft een meeslepende rechtszaak omtrent Dogecoin gewonnen

Dogecoin-DOGE
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin rechtszaak eindelijk ten einde: Elon Musk sleept winst binnen

Foto: Frederic Legrand – COMEO/Shutterstock

De memecoin dogecoin (DOGE) is door de jaren heen sterk gegroeid als munt. Zeker sinds de directeur van het automerk Tesla, Elon Musk, zich uitsprak over de coin die gekenmerkt wordt door de hond van het ras Shiba Inu. Wanneer hij in het verleden berichten plaatste op zijn Twitter account, schoot de koers van dogecoin vaak omhoog. Een groep investeerders vond dat zijn handelen de prijs van de coin manipuleerde, waardoor zij veel schade hadden geleden. Zij besloten zowel Musk als Tesla aan te klagen.

Hoe bereik je op de cryptomarkt zo snel mogelijk jouw eerste €100.000?
Hoe bereik je op de cryptomarkt zo snel mogelijk jouw eerste €100.000?

Rechtszaak tegen Musk en Tesla

In juni 2022 werd de rechtszaak opgestart door een groep dogecoin-investeerders, zoals destijds te lezen was in het altcoin nieuws. Uit de documenten zou blijken dat zij maar liefst 258 miljard dollar aan schade zouden hebben geleden. Deze schade zou zijn ontstaan omdat Musk de koers van de munt zou hebben gemanipuleerd. Zo heeft hij deze eerst met meer dan 36.000% doen stijgen, waarna deze vervolgens crashte. Daarnaast zou de man achter Tesla ook misbruik hebben gemaakt van zijn positie als “rijkste man van de wereld”. Hiermee zou hij met de munt een piramidespel hebben kunnen uitvoeren, om de koers te manipuleren.

Musk leek dit toch echt anders te zien en noemde de argumenten voor de schade een “sterk staaltje fictie”. Hierdoor werd de rechtbank op 31 maart van dit jaar dan ook verzocht om de rechtszaak te laten vallen.

Advertentie

Argumenten “ambitieus en opgeblazen”

De rechter koos hier niet voor en wilde het proces wel door laten gaan. Vervolgens werd op 29 augustus eindelijk uitspraak gedaan. De rechter Alvin Hellerstein vond dat de eisers een aantal onjuiste materiële argumenten hebben aangedragen. Deze punten betroffen vooral de tweets van Musk over Dogecoin. In deze tweets zou hij hebben gezegd dat hij de officiële directeur van de munt zou worden. Ook zou hij een Dogecoin in een van zijn raketten van SpaceX hebben geplaatst, om deze vervolgens naar de maan te sturen.

Hellerstein vond deze argumenten maar “ambitieus en opgeblazen”. Volgens hem zou geen enkele redelijke handelaar zijn investeringskeuze op deze uitspraken baseren. Daarmee was de rechtszaak volgens hem afgedaan en werden Musk en Tesla in het gelijk gesteld.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie