Redactie Redactie
3 min. leestijd

Dogecoin of sigaretten: dit pakje peuken had je 400 euro op kunnen leveren

Foto: Shutterstock/husjur02

Ben je een beetje bekend in crypto land, dan weet je hoe verschrikkelijk snel iets kan gaan. Je kan de ene dag een kleinigheidje investeren, en de volgende dag kun je je rijk rekenen. Een perfect voorbeeld hiervan is Dogecoin (DOGE). Je hebt er waarschijnlijk wel van gehoord; de beroemde memecoin met het logo van een hondje. 

Ook bij Bitvavo kun je DOGE verhandelen, en als je je nu aanmeldt krijg je zelfs 10 euro aan crypto naar keuze helemaal gratis!

Crypto Ontbijt: Markt in angst, grote uitstroom Bitcoin-ETF’s & beurzen & meer
Crypto Ontbijt: Markt in angst, grote uitstroom Bitcoin-ETF's & beurzen & meer

DOGE koers

Wist je dat als je een paar jaar geleden nog geen tientje aan DOGE had gekocht, je nu een portfolio ter waarde van 400 euro had gehad? In 2020, slechts drie jaar geleden, had DOGE een waardering van nog geen 0,002 dollar. Dat is een vijfde van een cent voor de duidelijkheid. Momenteel staat de koers van DOGE op ongeveer 8 dollar cent. Vijftig keer zo veel!

Als je in 2020 in plaats van een pakje peuken, die acht euro in DOGE had gegooid, dan had je nu 400 euro op je rekening. En als je je tokens in mei 2021 had verkocht, dan had je pas echt de loterij gewonnen. In mei 2021 klom DOGE namelijk tot een koershoogte van, jawel, 74 (!) cent.

Die acht euro die je aan een pakje peuken besteedde, waren op dat moment vierduizend euro aan Dogecoin waard geweest. Al moet daarbij gezegd worden dat het wel heel knap was geweest als je exact op de koerspiek je DOGE had verkocht. Maar je snapt het idee, en hierbij hebben we het over acht euro. Nog geen tientje! Stel je voor als je een klein deel van je maandsalaris in DOGE had gezet..

Een kleinigheidje met grote gevolgen

Dogecoin is een klassiek voorbeeld van hoe mensen in crypto land in zeer korte tijd letterlijk rijk worden. Veel startkapitaal is niet eens nodig. Een kleinigheidje zoals de waarde van een pakje peuken kan al wonderen doen. We zeggen het nogmaals: het kan zo ontzettend snel gaan. 

Mocht er een nieuwe bullmarkt plaatsvinden dan is de kans groot dat DOGE de oude hoogtes van 74 cent opnieuw een bezoekje zal brengen. En daarna wellicht het magische getal van 1 dollar per Dogecoin. En daarna? Wie weet. Je wilt het in ieder geval niet missen, en onthoud: een kleinigheidje kan al heel ver gaan in crypto land!

Verhandel vandaag nog je allereerste DOGE tokens bij de Nederlandse crypto exchange Bitvavo. Momenteel krijg je als nieuwe gebruiker tien euro aan crypto naar keuze. Kies verstandig! Wellicht is die tien euro volgend jaar een vermogen waard. Meld je nu aan!

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie