Foto: Rafael Tomazi/Shutterstock
Dogecoin (DOGE) heeft de afgelopen weken een mooie stijging van zo’n 60% achter de rug. De populaire memecoin is nu weer flink in waarde gedaald, en volgens sommige analisten zijn er tekenen dat we nog verder kunnen zakken.
Twitter, Elon Musk en Dogecoin
Twitter is vorig jaar overgenomen door techmagnaat Elon Musk, die liefhebber is van Dogecoin. Nog steeds maakt hij regelmatig op humoristische wijze verwijzingen naar de speculatieve crypto – hij gaat zelfs zóver dat hij erdoor in de problemen is gekomen. Hij zou er namelijk de markt mee manipuleren.
Een wel erg opvallende zet van Musk was dat Twitter onlangs het bekende blauwe vogeltje als logo omgeruild voor het hondje van Dogecoin. Direct hierna steeg de crypto met ongeveer 33%, waarmee het als één van de weinige coins tegen de trend van dat moment in ging.
Er gaan ook geruchten dat Twitter crypto-betalingen zou gaan integreren, waardoor de community geregeld hoopt dat Dogecoin ondersteunt zal worden.
On-chain data: whales verkopen DOGE
Santiment schrijft in een blogpost over hoe het gedrag van handelaren de prijs kan beïnvloeden. Het blijkt dat vlak na de stijging na het vervangen van het Twitter-logo veel grote investeerders een flink aantal coins hebben verkocht. Het lijkt ook dat sommige whales van het nieuws vooraf op de hoogte waren. Zij sloegen namelijk in vóórdat het gebeurde, en verkochten volgens Santiment nadat het nieuws voorbij was.
Eigenlijk alle soorten investeerders bleven de afgelopen weken verkopen. Dat geldt voor whales (10 miljoen DOGE en meer), maar ook voor sharks (10.000 tot 10 miljoen DOGE) en ‘dolphins’ (10 tot 10.000 DOGE). Alleen de fish-categorie (0 tot 10 DOGE) blijft groeien.
Helaas is die laatste categorie bijna te verwaarlozen. Niet alleen zal het bedrag dat deze investeerders hebben relatief klein zijn, ook is het mogelijk dat deze groep simpelweg bijna lege wallets hebben na te hebben verkocht.
Santiment noteert dat we steeds lagere pieken zien vormen. Dat kan slecht nieuws voor de koers betekenen. In juni van 2022 bereikte de koers een dieptepunt, daar zitten we op het moment nog zo’n 40% vandaan.