Tijmen Klemann Tijmen Klemann
3 min. leestijd

Dit zijn vier van de vreemdste cryptomunten op de markt

Een memecoin gebaseerd op knoflookbrood, wie verzint dat nou?

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit zijn vier van de vreemdste cryptomunten op de markt

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

Voor veel mensen is de crypto industrie maar een eigenaardig wereldje. Dat is niet per se vreemd, want in de jonge dagen van de crypto-industrie bestond de gemeenschap voornamelijk uit enthousiaste tech-nerds. Nu, vijftien jaar later stappen steeds meer niet-ICT’ers in de wereld van cryptocurrencies.

Dit doen zij voornamelijk in bitcoin (BTC), ethereum (ETH) en andere bekende altcoins zoals solana (SOL) en memecoin Shiba Inu (SHIB). Wie dacht dat het niet gekker kon dan een munt gebaseerd op een Japanse hond heeft het overigens mis. Hieronder een aantal van de vreemdste cryptomunten die momenteel beschikbaar zijn. 

De cryptomunt die naar de maan zou gaan, Mooncoin (MOON)

In 2013 kwam het idee van de cryptomunt MOON tot leven. Dit idee was dat het naar de spreekwoordelijke maan zou gaan. Met een maximaal aantal coins van 384 miljoen was dit een knipoog naar de afstand tussen de maan en de aarde (in kilometers). Erg veel verhandeld wordt MOON overigens niet. De market cap ligt op $6,8 miljoen met een 24 uurs volume van welgeteld $141. Van een echte lancering is tot op heden dus nog weinig sprake. 

Memecoin Garlicoin (GRLC) wenst u een fijne knoflookmorgen

Deze op knoflook en knoflookbrood gebaseerde memecoin is in 2018 als grap gecreëerd. Het netwerk heeft snelle en goedkope transacties. De community is erg hecht en dat uiten ze maar al te graag op discord. Zo wensen leden van de groep elkaar een goede knoflookmorgen en knoflookavond. GRLC heeft een maximaal aantal coins van 69 miljoen, een market cap van bijna $700 duizend en een 24 uurs volume van $21,-.

Met Dentacoin (DCN) je tandartsrekening betalen

De naam verklapt het al een beetje. DCN werd in 2017 (in Nederland) opgericht in met als doel het snel afhandelen van betalingen en uitwisselingen binnen de tandheelkunde en medische wereld. Patiënten kunnen direct een rekening van een medisch specialist betalen met de op ETH gebaseerde DCN-token. Of het een succes gaat worden is nog maar de vraag. Momenteel ligt de market cap op $300 duizend en het 24 uurs volume op $23.

De favoriet van Elon Musk, Dogecoin (DOGE)

Eveneens in 2013 werd deze op een hond gebaseerde memecoin door software engineers Billy Markus en Jackson Palmer als grap gecreëerd. Ze dachten dat niemand in de coin zou willen investeren, maar dat bleek echter een kleine inschattingsfout.

Inmiddels staat DOGE met een market cap van $15,5 miljard op plek 8 van alle cryptocurrencies. DOGE heeft de populariteit overigens te danken aan de grote community en de tweets van Elon Musk, die groot fan is van de memecoin.  

Laatste dag: OKX geeft Nederlanders €50 in bitcoin gratis

Klaar om stappen in crypto te zetten? Of het nou Bitcoin, Ethereum of PEPE is, als lezer van Crypto Insiders ontvang jij een welkomstbonus tot 50 euro gratis in bitcoin op OKX.

Meld je voor 29 augustus aan voor een gratis OKX-account en ontvang jouw gratis bitcoin bonus.

  1. Meld je vandaag aan bij OKX
  2. Doe een storting met iDEAL
  3. Ontvang je gratis bitcoin bonus

Bekijken & aanmelden

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Tijmen Klemann

Tijmen Klemann ontdekte in 2017 cryptocurrencies en werd direct gefascineerd door blockchain. Hij verdiepte zich in deze opkomende technologie en verschoof later zijn focus naar Artificial Intelligence, waar hij toekomst in ziet. Naast zijn studie Bedrijfskunde blijft hij actief in de wereld van cryptocurrencies en investeert hij op lange termijn. Als fervent hockeyer zet Tijmen zich graag volledig in voor zijn interesses. Hij volgt het nieuws op de voet en deelt graag zijn kennis over AI, investeringen en blockchain.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie