Roan Egberts Roan Egberts
4 min. leestijd

Dit zijn de redenen achter de grote stijging van Near Protocol

Near Protocol steeg met maar liefst 50 procent in een maand

NEAR Protocol-NEAR
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Radar: 'Bitcoin kan weer richting record' - NEAR stijgt hard

Foto: photo_gonzo/Shutterstock

Waar veel cryptocurrencies redelijke stijgingen achter de rug hebben, sprong Near Protocol (NEAR) erboven uit. Het steeg in de afgelopen maand met 50 procent en dat heeft verschillende redenen. Het team is druk bezig met verschillende ontwikkelingen en dat is te zien aan de prijs. Benieuwd naar de redenen, lees dan snel verder.

Stijging NEAR koers

Near Protocol is een gedecentraliseerd applicatieplatform en heeft een eigen token NEAR. Bovendien is het ontworpen om voor ontwikkelaars het gemakkelijker te maken om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te bouwen en te implementeren. Daarbij heeft het als doel om problemen als lage transactiesnelheden op te lossen, waar veel blockchain-netwerken last van hebben.

De afgelopen tijd is de token flink gestegen. Waar het nog eerder op 6 september 2024 een dieptepunt noteerde van $3.41, staat het nu op $5,36. Dat is een stijging van 57 procent in slechts een maand tijd. Zoals we in de inleiding konden lezen heeft het te maken met verschillende factoren. 

Implementatie van ‘Sharding’

De eerste reden is de implementatie van sharding. Aangezien Near Protocol zich richt op interoperabiliteit en snelle transactiesnelheden is dit een belangrijke stap. Volgens het project lost sharding het blockchaindillema op door schaalbaarheid en veiligheid te bieden zonder de decentralisatie in gevaar te brengen.

Het platform realiseerde dit na een NEAR 2.0 update op 12 augustus. Near Protocol is de tweede blockchain, na MultiversX (EGLD) die succesvol is met het gebruik van sharding. Dit betekent dat de blockchain vanaf nu opgesplitst wordt in kleinere delen. Hierdoor werkt het sneller en efficiënter, vooral bij veel transacties. Dit is ook een van de redenen waarom Near Protocol zo uniek is.

Samenwerking gunstig voor NEAR

Een andere reden voor een verklaring van de stijgende prijs is de aankondiging van een nieuwe samenwerking. Niet zozeer voor het project zelf, maar de samenwerking tussen Nvidia en Alibaba Cloud. Het doel van deze samenwerking is om de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s in China beter en sneller te maken.

Op deze samenwerking reageerden veel AI-tokens positief. Dit komt doordat Nvidia gezien wordt als leider van de AI-wereld. Kondigt Nvidia belangrijk nieuws aan, zien we dat AI-tokens vaak meeliften op het nieuws van het bedrijf. 

Onchain-gegevens ondersteunen prijsstijging

In de afgelopen maand zagen we ook dat de netwerkactiviteit en netwerkgroei flink was toegenomen. Steeds meer projecten werden er geaccepteerd op het Near Protocol, waardoor de dagelijkse transacties ook toenam.

Volgens gegevens van NearBlocks.io zijn de dagelijkse transacties met 42 procent toegenomen. Bovendien nam het aantal nieuwe adressen ook toe met 30,8 procent. Dat laatste is gunstig, want het geeft aan dat het project door meer investeerders en ontwikkelaars geaccepteerd wordt. De totale waarde die is vergrendeld (TVL) is ook met bijna $70 miljoen gestegen in de afgelopen maand.

Een toename in Total Value Locked (TVL) blijkt uit een groeiend vertrouwen in het NEAR-ecosysteem en kan ook leiden tot een verdere ontwikkeling in het project. Hoe meer waarde er in het netwerk is, hoe aantrekkelijker het wordt voor ontwikkelaars en projecten om dApps op NEAR te bouwen.

10 euro gratis crypto voor Nederlanders

In samenwerking met BLOX ontvangen alle Crypto Insiders lezers tijdelijk 10 euro aan gratis crypto naar keuze. Deze kun je uitgeven aan 1.2 miljoen PEPE, 700.000 SHIB, of welke cryptomunt je maar wilt. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een BLOX account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk het ruime aanbod aan crypto gems te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Pak 10 euro gratis

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Roan Egberts

Roan Egberts is sinds november 2023 actief bij Crypto Insiders, waar hij zijn passie voor cryptocurrencies combineert met zijn expertise in finance. Met een achtergrond als bedrijfsadministrateur en financieel controller, kwam hij in aanraking met Crypto Insiders als community moderator op Telegram. Zijn studies aan Hogeschool Saxion, inclusief een minor in Blockchain, legden de basis voor zijn interesse in de cryptowereld. Roan richt zich op het delen van kennis over de fundamentele aspecten van blockchain en de impact ervan op de wereldwijde economie.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Zeer gewilde crypto op Nederlandse markt nu beschikbaar op Bitvavo
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Terra-oprichter boekt grote overwinning, ontwijkt Amerikaanse cel
€40 miljard crypto-drama ten einde: Terraform Labs sluit deuren
Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?
Bitvavo en Binance voegen splinternieuwe poezen-crypto toe; nieuwe SHIBA?
Advertentie