Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Dierendag special: top 3 dieren crypto coins om nu in te investeren

Fijne dierendag iedereen! Vandaag zetten we memecoins in het zonnetje

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dierendag special: top 3 dieren crypto coins om nu in te investeren

Foto: Dennis Diatel/Shutterstock

De dag om je huisdier in het zonnetje te zetten is weer aangebroken. Aangezien dieren hun stempel hebben gedrukt op de hedendaagse cryptomarkt, is vandaag de perfecte dag om enkele dierlijke tokens in de schijnwerpers te zetten.

Er bestaan heel wat munten met dieren als thema, maar welke hebben het potentieel om uit te blinken in de volgende bullmarkt?

Crypto-oplichters infiltreren Google Play: $70.000 buitgemaakt
Crypto-oplichters infiltreren Google Play: $70.000 buitgemaakt

Dogecoin (DOGE)

Bij dieren leg je natuurlijk al snel de link met memecoins. Deze humoristische cryptomunten, die vaak zonder serieuze intentie in het leven worden geroepen, gebruiken vaak dieren als symbool of mascotte.

De in 2013 opgerichte memecoin dogecoin (DOGE) was de allereerste dierenmunt op de markt – geïnspireerd door de populaire ‘Doge’ meme met een Shiba Inu-hond. Mede dankzij Elon Musk is dogecoin in de vorige bullmarkt uitgegroeid tot een van de grootste crypto’s van de industrie.

Hoewel de markt sinds de vorige bullmarkt is overspoeld met nog veel meer memecoins – waarvan talloze inmiddels een marktkapitalisatie hebben van meer dan $1 miljard – zal het een enorme opgave zijn om dogecoin van de troon te stoten als grootste memecoin van de industrie.

Dogecoin geniet, net zoals bijvoorbeeld bitcoin (BTC), van een first-mover advantage. Bovendien heeft bogecoin door zijn vroegtijdige aanwezigheid op de markt een grote en hechte aanhang opgebouwd. Hierdoor lijkt dogecoin niet meer weg te denken uit de top van de cryptomarkt.

Advertisement

Dogwifhat (WIF)

Het op Solana (SOL) gebaseerde dogwifhat (WIF) is volgens velen echter een serieuze kanshebber om het dogecoin nog lastig te gaan maken in de komende bullmarkt. De munt kwam pas eind vorig jaar van de grond, maar heeft sindsdien een vaste plek veroverd in de top 50-cryptomunten.

Het is de derde grootste hondenmunt, na dogecoin en shiba inu (SHIB), dat in korte tijd een grote community heeft opgebouwd. De munt, met als mascotte een hond met een hoed, profiteert van Solana’s populariteit en hoge schaalbaarheid. Dogwifhat heeft zijn potentieel bewezen door in slechts enkele maanden tijd met tienduizenden procenten in waarde te stijgen, wat beginnende beleggers in de cryptomarkt enthousiast maakt om erin te investeren.

Wormhole stijgt keihard na goed nieuws, zet positieve trend door
Wormhole stijgt keihard na goed nieuws, zet positieve trend door

Brett (BRETT)

De derde en laatste memecoin die kans maakt om te schitteren in een nieuwe bullmarkt is brett (BRETT). Deze memecoin draait op Base, het Ethereum-schalingsnetwerk van Coinbase.

BRETT is een kikkermunt geïnspireerd door een personage uit de stripverhalen van Matt Furie’s Boy’s Club. Je herkent de kikker wellicht ook van memecoin Pepe (PEPE), de derde grootste memecoin op de markt. BRETT wordt vaak omschreven als “PEPE’s beste vriend op Base” en werd pas in februari van dit jaar gelanceerd. Met een marktkapitalisatie van minder dan $1 miljard heeft de munt nog veel groeipotentieel.

BRETT fungeert als mascotte van de Base Chain, die sinds de lancering vorig jaar een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt. Base is inmiddels namelijk al een van de leidende Ethereum layer-2 netwerken. BRETT heeft hiervan geprofiteerd en kende dit jaar al een gigantische rally, waardoor het uit het niets de top 100-cryptomunten binnenstormde. Als Base zijn groei doorzet, kan BRETT hier de vruchten van plukken.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs
Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs
Advertentie