Ivo Melchers Ivo Melchers
3 min. leestijd

Deze memecoins worden massaal verhandeld op Bitvavo

WIF, BONK en PEPE zijn de meest verhandelde memecoins op Bitvavo

Bonk-BONK dogwifhat-$WIF
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze memecoins worden massaal verhandeld op Bitvavo

Foto: Bitvavo

Memecoins zijn de laatste jaren steeds populairder bij crypto-investeerders. Niet voor niets dat er steeds meer van deze munten marktkapitalisaties hebben van miljarden dollars. Ook onder Nederlanders zijn memecoins zeer geliefd. Met een blik op de handelsvolumes van Bitvavo, de grootste cryptobeurs van ons land, wordt dit al snel duidelijk.

Met een aanbod van meer dan 300 cryptomunten, inclusief tal van memecoins, is Bitvavo een uitstekende keuze voor iedere crypto-investeerder. Nieuwe gebruikers krijgen bovendien €10 gratis bij het aanmaken van een account, zodat je direct kunt starten met investeren.

Populairste memecoins onder Nederlanders

Voor veel crypto-puristen is de toenemende populariteit van memecoins een lastige ontwikkeling. Het feit is namelijk dat de munten weinig duidelijke technische innovatie of use cases hebben. Het zijn uit de hand gelopen grappen die maar weinig meerwaarde hebben behalve het creëren van een ijzersterke community. Ze staan bekend om de extreme winsten en dat is nou net waarom investeerders er zo dol op zijn.

De gekte rond memecoins is allemaal begonnen in de vorige bullmarkt toen hondenmunten dogecoin (DOGE) en later shiba inu (SHIB) ontploften in waarde. Inmiddels zijn deze tokens niet meer weg te denken uit de top van de cryptomarkt, en zijn investeerders steeds meer op zoek naar een soortgelijk succesverhaal. Niet voor niets dat we nu zo ontzettend veel memecoins kennen met serieuze marktkapitalisaties van miljarden dollars.

De grote koersstijgingen die we ook dit jaar weer hebben gezien bij enkele memecoins laten zien hoe gewild deze munten zijn. Een andere indicator hiervoor is natuurlijk het handelsvolume. Des te meer een munt verhandeld wordt, des te meer vraag er naar die munt is.

Op Bitvavo zie je dagelijks enkele memecoins terugkomen in de lijst van meest verhandelde cryptomunten. Ook de afgelopen dag was geen uitzondering.

Opvallend genoeg stonden er maar liefst drie memecoins in de top tien van munten met het grootste handelsvolume. Deze memecoins waren dogwifhat (WIF), bonk (BONK) en pepe (PEPE).

Dogwifhat staat op een vijfde plek met een indrukwekkend 24-uurs handelsvolume van bijna €13,6 miljoen. Bonk volgt op de zesde plek met €9,4 miljoen aan volume en pepe staat nog een plekje lager met €9 miljoen aan volume. Iets verder in de lijst staan tevens shiba inu (SHIB), floki (FLOKI) en dogecoin (DOGE) met respectievelijk €4,2 miljoen, €2,3 miljoen en €1,7 miljoen aan handelsvolume.

10 euro gratis crypto

In het afgelopen jaar is maar weer duidelijk geworden hoe snel de koersen van memecoins kunnen stijgen dankzij de gepassioneerde communities, de invloed van hype en natuurlijk het bekende fenomeen van FOMO (fear of missing out).

Bitvavo is wat dat betreft dé beurs om een kijkje te nemen, met een ruim aanbod van wel meer dan tien verschillende memecoins, waaronder enkele onbekende opties.

In samenwerking met Bitvavo ontvangt iedere nieuwe gebruiker tijdelijk 10 euro aan gratis crypto. Dit is hoe het werkt:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk het ruime aanbod aan memecoins te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Pak 10 euro gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Advertentie