Ivo Melchers Ivo Melchers
5 min. leestijd

Deze 5 crypto verschenen in augustus op Bitvavo & zo presteerden ze

Bitvavo introduceerde 5 nieuwe crypto, zo presteerden ze

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Deze 5 crypto verschenen in augustus op Bitvavo & zo presteerden ze

Foto: Bitvavo

Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, heeft haar ruime aanbod vorige maand flink uitgebreid door vijf populaire altcoins toe te voegen. In dit artikel bespreken we de nieuw toegevoegde munten en het prijsverloop van de verschillende tokens in augustus.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je je nu via deze link aanmeldt.

Toncoin (TON)

Toncoin (TON) was de allereerste nieuwe toevoeging op Bitvavo. Toncoin is de native crypto van de TON-blockchain, die aanvankelijk door Telegram werd ontwikkeld. Vanwege juridische problemen moest de berichtendienst in 2020 afstand doen van het project, maar onder leiding van de TON Foundation heeft het netwerk zich verder ontwikkeld. Eind 2021 werd de TON-token in het leven geroepen en sinds vorig jaar heeft deze een indrukwekkende opmars gemaakt.

TON is een van de weinige munten die na maart, nadat bitcoin zijn all-time high bereikte van bijna $74.000, nog een enorme rally heeft gezien. De TON koers bereikte zelfs record na record en drong voor het eerst ooit de befaamde lijst van tien grootste munten van de markt binnen.

In augustus ging TON echter net als de meeste andere munten hard onderuit. In totaal verloor TON bijna 20% van zijn waarde – met een daling van $6,75 tot $5,42.

Toncoin koers CoinMarketCap
De TON koers gedurende de maand augustus. – Bron: CoinMarketCap

Blast (BLAST)

Slechts dagen nadat TON werd geïntroduceerd, konden Bitvavo-gebruikers kennismaken met blast (BLAST).

Blast is een Ethereum (ETH) layer 2-netwerk die het schaalbaarheidsprobleem probeert op te lossen met optimistic rollups – een oplossing waarmee transacties off-chain verwerkt worden en als correct worden beschouwd tenzij ze worden betwist. De BLAST-token is de governance token van het schalingsnetwerk en werd eind juni gelanceerd.

De BLAST-token werd de afgelopen maand genadeloos omlaag getrokken in de bredere marktcorrectie. De koers heeft de maand afgesloten met een verlies van ruim 32%, terwijl het in juli ook al met 37% was gedaald.

BLAST koers CoinMarketCap
De BLAST koers gedurende de maand augustus. – Bron: CoinMarketCap

DOGS (DOGS)

Vervolgens werd het stokje doorgegeven aan de kersverse memecoin DOGS (DOGS). Bitvavo was er als de kippen bij aangezien de token nog geen week na de lancering al verhandelbaar was op de Nederlandse beurs.

DOGS is een veel gehypete memecoin dat draait op de eerder besproken TON-blockchain. De lancering van DOGS heeft er zelfs voor gezorgd dat de TON-blockchain tot twee keer toe uit de lucht vloog, wat veelzeggend is. De token is ontwikkeld door het Telegram team en biedt daadwerkelijk functionaliteit binnen het socialmediaplatform. Daarnaast wordt DOGS gebruikt om trouwe Telegram-gebruikers te belonen.

DOGS betrad pas eind augustus de cryptomarkt en stormde direct de top 100 binnen. Na enkele dagen steelde DOGS de show met een dagelijkse prijsstijging van meer dan 30%, maar dit werd tevens snel weer uitgewist.

DOGS koers CoinMarketCap
De DOGS koers sinds zijn lancering eind augustus. – Bron: CoinMarketCap

SuperRare (RARE)

Ook de RARE-token, toebehorend tot de in 2018 gelanceerde non-fungible token marktplaats SuperRare, maakte vorige maand zijn intrede tot het handelsplatform van Bitvavo.

SuperRare opereert als een decentralized autonomous organization (DAO), waarin RARE-tokenhouders het voor het zeggen hebben. Het platform is gebaseerd op de Ethereum blockchain en  stelt kunstenaars in staat om hun digitale kunstwerken als NFT’s aan de man te brengen.

De RARE-token is een van de zeldzame stijgers van de afgelopen maand. Om precies te zijn heeft de governance-token een uitblinkende stijging van ruim 125% doorgemaakt. Op zijn piek stond de koers zelfs meer dan 230% hoger dan zijn maandelijkse openingskoers.

 

SuperRare koers CoinMarketCap
De RARE koers gedurende de maand augustus. – Bron: CoinMarketCap

Nosana (NOS)

Tot slot voegde Bitvavo vorige maand nosana (NOS) toe aan zijn crypto-aanbod. Dit is een in 2021 opgericht cryptoproject dat zich sinds 2023 richt op het aanbieden van GPU-rekenkracht voor AI-toepassingen. Het platform is gebouwd op het Solana (SOL) netwerk en de NOS-token faciliteert de transacties.

Zoals je vorige week al in het crypto nieuws kon lezen is de koers van NOS tussen november vorig jaar en maart van dit jaar met een fenomenale 65.000% gestegen.

Ook in augustus wist NOS de show te stelen. Terwijl de meeste munten in waarde kelderden, steeg NOS juist met ruim 13%.

Nosana koers CoinMarketCap
De NOS koers gedurende de maand augustus

Bitvavo geeft gratis crypto weg

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers, die je kunt besteden aan de crypto-nieuwkomers of de meer dan 200 andere munten op het platform. Met deze unieke actie bespaar je ook nog eens op de handelskosten, die voor de eerste €10.000 vergoed worden. Maak een account aan en profiteert direct.

Pak 10 euro gratis

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie