Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

De eerste virtuele natie voor wereldburgers – dit is hoe het werkt

Pangea combineert crypto met virtueel burgerschap

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
pangea-crypto

Foto: Shutterstock./Tero Vesalainen

De digitale wereld evolueert snel, en een nieuw, innovatief cryptoproject genaamd Pangea (LEOS) staat naar eigen zeggen op het punt geschiedenis te schrijven met infrastructuur voor een ‘autonoom virtuele natie’. Dit project combineert blockchain-technologie, transparant bestuur en veilige, digitale identiteiten om een online grensoverschrijdende natie te bouwen. Beveiliging is een speerpunt en wordt geregeld door de digitale, sovereign identiteitsapp “Pangea Passport”.

Wat is Pangea?

Pangea is een platform waar wereldburgers samenkomen met gedeelde waarden. Het project faciliteert directe democratie, transparant bestuur en veilige, digitale identiteiten via een sovereign identity system (SSI). Tegelijkertijd blijven persoonlijke gegevens altijd op het apparaat van de gebruiker, wat maximale privacy garandeert.

Een uniek en fascinerend aspect van Pangea is dat ‘burgers’ toetreden tot een virtuele natie waarin het bestuur in handen is van iedereen die meedoetVoor crypto-investeerders biedt dit een kans om deel te nemen aan een geheel nieuw type economie, waarin eigendom niet alleen een belegging is, maar ook toegang geeft tot besluitvorming en het bouwen van een gedeelde digitale toekomst. Het idee van eigendom in een virtuele wereld geeft een grappige en unieke draai aan traditionele investeringen en maakt het toegankelijk voor iedereen, ongeacht locatie.

Waarom is Pangea nodig?

Steeds meer activiteiten verschuiven naar de digitale wereld. Met 3 miljard gamers en miljoenen deelnemers aan virtuele evenementen groeit de behoefte aan veilige en georganiseerde digitale gemeenschappen. Pangea biedt hier een oplossing door een transparant ecosysteem te bouwen dat schaalbaar en veilig is.

Daarnaast worstelen digitale gemeenschappen met vraagstukken rondom bestuur en identiteitsfraude. Vaak belandt de macht in dergelijke gemeenschappen in handen van een handvol personen. Pangea’s blockchain-gebaseerde model lost deze uitdagingen op door volledig transparante processen en een eerlijke verdeling van netwerkbronnen.

Hoe werkt Pangea?

Pangea draait op een aangepaste versie van de Antelope Blockchain en is decentraal. De drie pijlers van het platform zijn:

  1. Digitale identiteit: Veilig en fraudebestendig door SSI-technologie op je eigen apparaat.
  2. Governance via LEOS: Burgers stemmen direct of via gedelegeerden.
  3. Decentrale infrastructuur: Blockchain zorgt voor transparantie en veiligheid.

Uniek in crypto

Pangea is het eerste crypto project dat “MICA regulated” is (Markets in Crypto-Assets Regulation). Waar andere projecten misschien niet eens mogen worden gelanceerd en problemen kunnen krijgen met overheidsorganen is Pangea de concurrentie een stap voor en kan zonder problemen lanceren.

De rol van LEOS

De LEOS-token fungeert als betaalmiddel en governance-instrument binnen Pangea. Hiermee kunnen burgers niet alleen diensten afnemen, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van de gemeenschap. Bovendien biedt LEOS mogelijkheden voor staking, waarbij burgers beloond worden voor hun bijdrage aan de netwerk stabiliteit. Je kunt op de website van Pangea participeren aan de token-sale. Op het moment is de “early seed ronde”  voor de LEOS token nog bezig met een koopprijs van $0.0002”. Zodra de publieke verkoop van start gaat zal de prijs al met een zesvoud zijn gestegen en begint op $0.0012. Kopen kan al vanaf $50 en een 100x behoort tot de mogelijkheden! Let op de de “early seed ronde” sluit op 16 januari! De token listing staat gepland voor eind kwartaal 1 op onder andere Tier 1 exchange MEXC.

Hoewel Pangea nog in ontwikkeling is, biedt het project een baanbrekend model voor digitale naties. Het concept van een virtuele, autonome natie is ambitieus en revolutionair. Wil je meer weten of deelnemen? Bezoek Pangea’s website en ontdek de toekomst.

🎙️Nieuw: 2024 RECAP: Was bizar voor crypto: Van ‘internet gekkies’ naar Wallstreet... Luister nu de podcast

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Deze drie dingen worden onverwacht duurder in 2025
Deze drie dingen worden onverwacht duurder in 2025
Cryptomarkt in paniek: VS mogen $6,5 miljard aan bitcoin dumpen
Cryptomarkt in paniek: Amerika mag $6,5 miljard aan bitcoin dumpen
Ethereum oprichter dumpt plotseling dogecoin en meer crypto
Ethereum oprichter dumpt plotseling dogecoin en meer crypto
Solana memecoin platform crasht na schokkende livestreams
AI-cryptomunten verdringen memecoins: ‘Dit is pas het begin’
AI-crypto crashen 30% in december: markt positief over 2025
Crypto radar: Bitcoin duikt onder $100.000 in plotse crash
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Ethereum oprichter dumpt plotseling dogecoin en meer crypto
Ethereum oprichter dumpt plotseling dogecoin en meer crypto
AI modellen voorspellen ultieme cryptoportfolio voor 2025
Zo ziet jouw ideale crypto portfolio er volgens AI uit in 2025
Crypto in Spanje ontploft: aantal eigenaren verdubbelt
Crypto in Spanje ontploft: aantal eigenaren verdubbelt
Advertentie