Erik Juffermans Erik Juffermans
3 min. leestijd

De 3 grootste crypto winnaars van 2023

Injective-INJ Bonk-BONK Kaspa-KAS more-coins-icon
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
De 3 grootste crypto winnaars van 2023

Foto: Things/Shutterstock

De feestdagen komen eraan en het einde van het jaar is nabij. Het is dus een mooi moment om de balans op te maken. 2023 was een prachtig jaar voor de crypto industrie. Na een lange en donkere bearmarkt scheen dit jaar de zon weer volop in crypto land, en dit ondanks de nodige tegenwind eerder dit jaar. Uiteraard deed bitcoin (BTC) het geweldig, maar sommige altcoins deden het nog veel beter. We zetten de drie meest succesvolle altcoins van 2023 op een rijtje.

Benieuwd naar de grootste verliezers? Lees hier de 3 grootste crypto verliezers van 2023.

Begint de crypto bullmarkt binnenkort? ‘Bitcoin snel naar $100.000’
Begint de crypto bullmarkt binnenkort? 'Bitcoin snel naar $100.000'

3. Injective (INJ) stormt door

De derde grote winnaar van 2023 is Injective (INJ). Dit layer-1 ecosysteem is de grote verrassing van de laatste weken en de opmars van Injective doet denken aan de Solana run die we zagen tijdens de vorige bullrun. Het Injective ecosysteem ontwikkelt zich in rap tempo en de blockchain lijkt op koers te liggen om een vaste kracht in de crypto industrie te worden.

De huidige koers van INJ is $40. Begin dit jaar lag de koers iets boven de $1. Een royale stijging van ruim 3200 procent. De marktkapitalisatie van Injective is op moment van schrijven ongeveer $3,35 miljard. 

Advertisement

2. Kaspa (KAS) in de spotlight

De op een na best presterende crypto is Kaspa (KAS). Het project is opmerkelijk aangezien het net zoals Bitcoin een proof-of-work blockchain is. De laatste jaren is proof-of-stake een populairder protocol, maar Kaspa is uniek.

De Kaspa blockchain maakt namelijk gebruik van het GHOSTDAG protocol. Hierbij volgen blocks elkaar niet in een sequentie op, maar de blocks worden parallel geordend. Dit leidt tot zeer hoge transactie snelheden en ongeëvenaarde schaalbaarheid.

Sinds begin dit jaar steeg de KAS koers van $0,0046 naar een huidige koers van $0,11. Dit is een stijging van bijna 2300 procent. De huidige marktkapitalisatie van Kaspa bedraagt ruim $2,4 miljard.

Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg
Bitvavo voegt crypto parel toe die al 65.000% steeg

1. Memecoin en Dogecoin-concurrent BONK spant de kroon

Uiteraard kan een memecoin niet ontbreken in dit lijstje. Na gigantische successen van Dogecoin, Shiba Inu en Pepecoin zijn crypto beleggers constant op zoek naar de nieuwe hype. Dit najaar was dat BONK, de hondencoin op het Solana (SOL) netwerk. Aangedreven door de geweldige opmars van SOL steeg BONK naar astronomische hoogtes.

Begin oktober had BONK nog een marktkapitalisatie van een schamele $8 miljoen. Inmiddels heeft de Solana memecoin een marktkapitalisatie van bijna $1,2 miljard. Sinds begin oktober steeg de waarde van BONK met, hou je vast, ruim 10.000 procent! Daarmee is BONK niet weg te denken uit dit lijstje.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie