Simon Bosch Simon Bosch
18/06/2024 15:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/06/2024 13:33

Cryptotoken van Trump komt er mogelijk aan & Trump-memecoins crashen

MAGA-MAGA Shiba Inu-SHIB Dogecoin-DOGE more-coins-icon
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto oplichters richten zich nu op Trump aanhangers

Foto: Joseph Sohm/Shutterstock

In 2024 vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats. Tegelijkertijd zijn memecoins dit jaar weer razend populair. Deze combinatie maakt dat er talloze memecoins zijn geïntroduceerd met een politiek tintje. Presidentskandidaat Donald Trump heeft er ook genoeg, maar deze tokens hebben niets direct met hem te maken. Toch zou dat binnenkort kunnen veranderen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Memecoins dit jaar extreem succesvol

Memecoins hebben sinds begin dit jaar beter gepresteerd dan welke coin-classificatie dan ook. Een deel van die coins gaan al een tijd mee, zoals dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB). Die hebben dan ook de hoogste marktwaarde.

Toch zijn er verschillende tokens die relatief nieuw zijn, en die hebben veelal een gigantische groei doorgemaakt. Denk daarbij aan verschillende nieuwe dierentokens, zoals dogwifhat (WIF). Die bestaat pas sinds afgelopen december, en is dit jaar met 5.500% gestegen. Zelfs pepe (PEPE), die vorig jaar al een enorm succesverhaal was, is sinds afgelopen februari gegroeid met ongeveer 1800%.

De klasse ‘PoliFi’ onder de memecoins is nog nieuwer. Sinds de verkiezingen op stoom zijn gekomen, zijn ook deze tokens hard in populariteit toegenomen. De grootste van huidig president Joe Biden is ‘jeo boden’ (BODEN), die met een marktwaarde van bijna 80 miljoen dollar op plaats 482 in de crypto-ranglijst staat. Deze coin is een parodie op Biden.

Een stuk groter is MAGA (TRUMP), die staat met een waarde van 350 miljoen dollar op plek 183. In tegenstelling tot de coin van Biden is dit eerder een soort reclame voor Trump; MAGA staat namelijk voor Trumps slogan ‘Make America Great Again’.

Advertentie

Komt Trump met zijn eigen crypto?

Toch zijn de ‘PoliFi-coins’ sinds gisteravond hard gedaald. BODEN kromp met ongeveer 38%, en TRUMP daalde zelfs met 50%. Dat lijkt te komen doordat het gerucht gaat dat Trump van plan is om zijn eigen cryptocurrency te lanceren. Op sociale mediaplatform X schrijft Pirate Wires dat Trumps zoon, Barron, het project leidt.

De DJT-token op Solana (SOL) zou het bewijs van het project zijn. De coin heeft inmiddels een marktwaarde van 256 miljoen dollar, en is sinds vannacht met ruim 600% gestegen. Toch twijfelt de crypto-gemeenschap hieraan, want 67% van alle tokens zou van een héél klein groepje mensen is. Dat suggereert dat het eerder een scam is. Ook miljardair en Pirate Wires-redacteur ‘Mike Solana’ verklaart dat hij niet zeker weet of de token echt is.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight
Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten
Advertentie