Foto: 3rdtimeluckystudio/Shutterstock
Weer een merkwaardig verhaal uit de nieuwe wereld van non-fungible tokens (NFT’s). Een eigenaar van een zogeheten CryptoPunk, een NFT van een pixelplaatje op Ethereum (ETH), heeft een aanbod van maar liefst 2.500 ETH, ter waarde van bijna $10 miljoen afgeslagen.
Het gaat om CryptoPunk #6046, een van tienduizend unieke pixel avatars. Deze CryptoPunk met een 3D bril op is “eigendom” van een zekere Richerd, medeoprichter van Manifoldxyz:
Punk 6046 has a new bid of 2,500 ETH ($9,494,224.85 USD) placed by 0xf6b6f0. https://t.co/Hpjs6zllNc #cryptopunks #ethereum pic.twitter.com/SN6WCUW5s1
— CryptoPunks Bot (@cryptopunksbot) October 15, 2021
Richerd meldt dat hij in een gesprek het volgende zei: “Mijn punk is niet te koop. Het kan me niet schelen wat iemand me biedt.” Vervolgens plaatste hij dat als een bericht op Twitter en enkele uren later verscheen het bod van 2.500 ETH op CryptoPunk #6046.
De eigenaar sloeg vervolgens het aanbod van een zekere “poap.eth” af. Hij geeft zelf toe dat CryptoPunk #6046 waarschijnlijk geen 2.500 ETH waard is, het is namelijk maar een “mid tier punk,” aldus Richerd. Vervolgens beweert hij dat de reden waarom iemand zoveel biedt op deze NFT, is omdat hij de eigenaar is. Hij zegt dat hij de afgelopen zes maanden met de CryptoPunk een reputatie heeft opgebouwd en dat zijn branding daarom zogenaamd zoveel waard zou zijn.
Verassend genoeg, als de verkoop was doorgegaan, zou het niet eens de duurste CryptoPunk ooit zijn. In juni werd nog CryptoPunk #7523 voor $11,7 miljoen verkocht via Sotheby’s, het grootste veilinghuis ter wereld. Momenteel kosten zelfs de goedkoopste CryptoPunks al meerdere honderdduizenden. Ook Visa kocht in augustus een CryptoPunk voor 50 ETH. De duurste NFT ooit werd voor maar liefst $69,3 miljoen verkocht, het gaat dan om het digitale kunstwerk van ‘Beeple.’
De afgelopen tijd hebben meerdere grote platformen, waaronder Coinbase, FTX en Sotheby’s, NFT marktplaatsen aangekondigd. Gaming platform Steam kondigde echter afgelopen weekend aan dat het NFT spellen verbiedt.