Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

Cryptonetwerk Toncoin gaat belangrijke samenwerking aan

Polygon-MATIC Toncoin-TON
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptonetwerk Toncoin gaat belangrijke samenwerking aan

Foto: rafapress/Shutterstock

In 2024 heeft The Open Network (TON) een aanzienlijke stijging doorgemaakt, waarbij de koers steeg van ongeveer $2 naar een all-time high (ATH) van $8,25. Sindsdien zijn er binnen het netwerk verschillende boeiende ontwikkelingen gaande.

Een van deze ontwikkelingen is de introductie van een nieuw Layer-2 (L2) netwerk, dat tot stand komt in samenwerking met Polygon Labs. Dit nieuwe schaalnetwerk krijgt de naam TON Applications Chain, afgekort als TAC.

Crypto Ontbijt: Markt bloedt, Musk wint DOGE-zaak & El Salvadors Bitcoin-tegenvaller
Crypto Ontbijt: Markt bloedt, Musk wint DOGE-zaak & El Salvadors Bitcoin-tegenvaller

Toncoin gaat samenwerking aan met Polygon

TAC wordt ontworpen om de integratie van Ethereum Virtual Machine (EVM) applicaties mogelijk te maken binnen TON. Hiervoor maakt het gebruik van Polygon’s Chain Development Kit (CDK). Daarnaast maakt het ook gebruik van AggLayer, een interoperabiliteits protocol. 

Hoewel er voorlopig nog geen specifieke lanceerdatum is aangekondigd, wordt verwacht dat TAC de adoptie van gedecentraliseerde financiën (DeFi) op TON zal versnellen. Dit heeft potentieel significante gevolgen voor het ecosysteem van Telegram en bredere crypto acceptatie.

Advertisement

Explosieve groei van Telegram’s games

De lancering van TAC komt op een moment van explosieve groei in Telegram games die crypto beloningen aanbieden. Games zoals Hamster Kombat hebben miljoenen gebruikers aangetrokken. 

Door transacties off-chain af te handelen en alleen periodiek naar het hoofdnetwerk te verifiëren, kan TAC snellere en bijna directe transactietijden bieden, wat essentieel is voor real-time gaming ervaringen.

Succes van TON leidt tot veel oplichting

Het succes van The Open Network heeft ook zijn keerzijde. Zo is het netwerk onder aanval van veel phishing aanvallen. Beveiligingsfirma SlowMist heeft gewaarschuwd dat aanvallers gebruikmaken van zwakheden in het TON ecosysteem, waardoor oplichters gemakkelijk toegang krijgen tot Telegram groepen om phishing links te plaatsen. 

De impact op gebruikers is niet alleen beperkt tot financiële schade. Ook zijn accounts van gebruikers gehackt. Als gevolg hebben veel gebruikers hun vertrouwen verloren in de veiligheid van het TON ecosysteem. 

Phishing aanvallen opereren vaak via vervalste websites en kwaadaardige links om gebruikers hun inloggegevens en privé-informatie te ontfutselen. SlowMist benadrukt het belang van voorzorgsmaatregelen zoals het vermijden van verdachte links, het activeren van two-factor authentication (2FA), en het gebruik van hardware wallets om digitale activa te beschermen tegen dergelijke bedreigingen.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie