Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Cryptomiljonair in drie dagen? Anonieme belegger kreeg het voor elkaar

Hoe deze belegger €334 binnen drie dagen omzette naar €2 miljoen

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
cryptobelegger miljonair in 3 dagen

Foto: Shutterstock/mares90

Af en toe hoor je wel eens zo’n bizar cryptoverhaal waarin iemand binnen de kortste keren miljonair wordt. Vandaag is zo’n dag, waarbij een anonieme handelaar in crypto in de schijnwerpers staat.

Het lukte hem om in slechts drie dagen tijd €2 miljoen te verdienen. En dat met een initiële investering van maar €334. Hoe hij dat deed, lees je in dit knotsgekke cryptoverhaal.

Meme crypto stijgen ongekend hard – één steeg dit jaar zelfs al 12882%
Meme crypto stijgen ongekend hard - één steeg dit jaar zelfs al 12882%

Anonieme trader maakt miljoenen met HIPPO-munt

Je hoort dit soort gekke berichten wel eens. Iemand weet met een bijzondere investering zijn enkele euro’s om te zetten in een torenhoog vermogen. Ook bij deze handelaar heerst daarom de vraag of deze persoon mogelijk handelde met voorkennis. Dat is uieraard ten strengste verboden op het gebied van de financiële markten. De handel van de anonieme trader vond plaats met een relatief onbekende cryptomunt. De memecoin HIPPO stond centraal in de cryptoreis van de handelaar. Via het Sui netwerk wist hij de HIPPO-munt te verhandelen tegen SUI, de munt van de blockchain.

Door de investeringskansen met deze coins verdiende de man zo binnen drie dagen tijd een ongerealiseerde winst van €2 miljoen. Dat blijkt uit een X-bericht van het blockchain-analysebedrijf Lookonchain afgelopen woensdag 2 oktober.

De man, waarvan zijn identiteit nog altijd onbekend is, gaf op 28 september $368 uit aan 198 SUI-tokens. Dat deed hij zodat hij niet veel later dit kon omzetten in 253,5 miljoen HIPPO, zo blijkt uit het cryptonieuws. Vervolgens verkocht hij 119,6 miljoen HIPPO ter waarde van $325.000 (omgerekend zo’n €295.000). Tot slot heeft hij dat omgezet in 175.000 SUI, om zijn winst deels te realiseren.

Advertisement

Miljoenenwinst door explosieve stijging: geluk of insider?

De memecoin HIPPO, die de persoon in kwestie verhandelde, ging toen nog maar voor $0,006 per munt. Toen de man zijn overgebleven 133,9 miljoen HIPPO verkocht, was de cryptoprijs opeens een stuk meer. Daardoor steeg zijn portfolio naar een schappelijke $1,7 miljoen.

De HIPPO-coin steeg later dus naar nieuwe hoogtes van $0,012, waardoor hij zijn winst door het dak zag vliegen. De tonnen die hij eerst realiseerde had hij achteraf dus beter kunnen laten staan. Maar een X-gebruiker liet een reactie achter met volwassen advies:

“Neem deze man niet als voorbeeld. De kans is één op een miljoen. Laat je niet beïnvloeden door FOMO (Fear Of Missing Out).”

De rest van de reacties laat blijken dat vrijwel iedereen er hetzelfde over denkt: deze man moet wel informatie tot zijn beschikking hebben gehad die andere niet hadden. Dit is namelijk een dusdanig goede handelsactie van de anonieme trader, dat daar wel sprake van moet zijn.

“Het moet een wel een insider zijn, misschien is het een ontwikkelaar van het project”, schreven veel cryptofanaten.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Stokoude bitcoin whale komt tot leven, maakt gigantische winst
Cryptomysterie: $233 miljard aan bitcoin spoorloos verdwenen
Crypto beurs Binance lovend over vooroplopend crypto land
Midden-Oosten ontketent crypto-storm: $338 miljard omgezet
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
XRP crasht: SEC gaat in hoger beroep tegen Ripple
Star Wars-fan klaagt Rabobank aan wegens gedwongen bitcoin-verkoop
Star Wars-fan klaagt Rabobank aan wegens gedwongen bitcoin-verkoop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte stap in crypto door PostNL: opvallende verkoop vandaag gestart
Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs
Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs
Deze memecoins worden massaal verhandeld op Bitvavo
Deze memecoins worden massaal verhandeld op Bitvavo
Advertentie