Max Duiker Max Duiker
3 min. leestijd

Cryptomarkt kan debat tussen Trump en Harris hard gaan voelen

Crypto investeerders houden hun adem in voor Harris vs Trump

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Bitcoin zakt in aanloop naar CPI, Harris wint van Trump & meer

Foto: QubixStudio/Shutterstock

Het aankomende televisiedebat tussen Republikeins kandidaat Donald Trump en Democratisch kandidaat Kamala Harris belooft een grote impact te hebben op de financiële markten, inclusief de cryptomarkten. Vooral bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) worden hierbij nauwlettend in de gaten gehouden door handelaren.

Crypto-piek van 2021 verpulverd door nieuwe bitcoin ETF’s
Crypto-piek van 2021 verpulverd door nieuwe bitcoin ETF's

Amerikaanse politiek van grote invloed op cryptomarkt

De Amerikaanse presidentsverkiezingen worden nauwlettend in de gaten gehouden door de cryptogemeenschap. Wat er gebeurt tijdens de campagnes of welke standpunten over cryptocurrency wordt ingenomen, heeft namelijk grote weerklank in de koers. 

Bitcoin schippert al een aantal weken in een volatiele koers en investeerders houden hun adem in. De cryptomarkt is momenteel voorzichtig na een recente daling die tot zorgen leidde onder investeerders.

Maar mogelijk is er meer volatiliteit van de markt op komst tijdens het aankomende televisiedebat tussen oud-president Trump en vicepresident Harris. Volgens QCP Capital blijft de markt anticiperen op turbulentie, vooral met de aanstaande Trump-Harris confrontatie in zicht.

“Crypto is gestabiliseerd na de beweging van vorige week, maar de impliciete volumes blijven hoog. Het lijkt erop dat de markt nog steeds enige volatiliteit verwacht in de aanloop naar de gebeurtenissen van deze week, met name het Trump-Harris debat,” schrijft QCP Capital.

Advertisement

Welke economische plannen zijn gunstig voor crypto?

Er wordt door handelaren en investeerders voornamelijk gelet op de economische beleidsvoorstellen van beide kandidaten. Donald Trump heeft herhaaldelijk zijn voornemen uitgesproken om belastingen te verlagen en overheidsuitgaven te verminderen.

Trump lijkt favoriet onder cryptoinvesteerders en de oud-president lijkt vooralsnog bullish voor cryptomunten als bitcoin. Kamala Harris zich richt op het verhogen van belastingen voor de rijken, met een focus op het ondersteunen van kleine bedrijven. 

Dit verschil in economisch beleid zorgt voor spanningen, vooral nu kiezers zich zorgen maken over de economie. Aangezien financiële markten gevoelig zijn voor politieke ontwikkelingen, verwachten crypto-handelaren dat het debat een flinke schokgolf kan veroorzaken.

Bitcoin en Ethereum in de spotlight

Volgens QCP Capital houden crypto-handelaren vooral bitcoin en ethereum scherp in de gaten, waarbij risico-omkeringen wijzen op een voorzichtige houding ten opzichte van verdere neerwaartse risico’s. Hoewel er op korte termijn onzekerheid heerst, blijven langetermijnhandelaren optimistisch, wat wijst op potentiële koopkansen terwijl de volatiliteit aanhoudt.

Ook politieke memecoins, die een grote populariteit kennen, zijn erg gevoelig voor marktvolatiliteit als gevolg van gebeurtenissen in de campagne. Mogelijk kunnen deze zelfs crashen afhankelijk of het onderwerp crypto wordt genoemd tijdens het debat. Dit gebeurde namelijk eerder na afloop van een interview tussen Trump en Elon Musk.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt? Luister en volg onze podcast om up-to-date te blijven.

Nederlanders krijgen in september €10 gratis crypto en handelen gratis

Ben je klaar om de fascinerende wereld van cryptocurrencies te ontdekken? Of overweeg je een investering in Bitcoin of andere crypto? Dit is je kans!

Crypto Insiders heeft een samenwerking met Bitvavo gesloten, exclusief voor onze lezers. Zo werkt het:

  1. Maak nu gratis een Bitvavo-account aan via onderstaande link
  2. Ontvang direct €10 crypto naar keuze cadeau
  3. Geniet van 7 dagen gratis handelen tot wel €10.000 aan transacties

Een ideaal startschot om laagdrempelig en makkelijk de cryptomarkt te verkennen. Of je nu een beginner bent of een ervaren trader, deze kans wil je meepakken.

Bekijken en meepakken

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Max Duiker

Max Duiker is sinds september 2021 redacteur bij Crypto Insiders. Met een achtergrond in financiën en technologie, en een passie voor blockchain, investeert hij sinds 2017 in cryptocurrency. Via zijn netwerk kwam hij in contact met Crypto Insiders. Max specialiseert zich in blockchaintechnologie, automatisering van gegevens en financiële inclusie. Zijn doel is om de adoptie van crypto te bevorderen door complexe technologieën toegankelijker te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie