Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Cryptohandelaar maakt $9 miljoen van $3.000 met nieuwe memecoin

dogwifhat-DOGWIFHAT
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit

Foto: Maurice NORBERT/Shutterstock

Memecoins kunnen ervoor zorgen dat je gigantische winsten bereikt of dat je vrijwel je volledige investering verliest. Juist deze volatiliteit brengt veel risico’s met zich mee. Toch lukt het een crypto-investeerder om een kleine investering om te zetten naar een fortuin.

Crypto Ontbijt: Hebzucht keert terug, Bitcoin raakt $65k, AI-tokens stijgen hard
Crypto Ontbijt: Hebzucht keert terug, Bitcoin raakt $65k, AI-tokens stijgen hard

Memecoin MOTHER

Sinds de opkomst van memecoins, proberen ook steeds meer beroemdheden met deze coins aan de slag te gaan. Sommige gebruiken zogenaamde non-fungible tokes (NFT’s) om bijvoorbeeld royalty’s van het aantal verkochte albums uit te keren. Andere, bijvoorbeeld football teams uit de Verenigde Staten, gebruiken de coins om investeerders te laten stemmen.

Rapper Iggy Azalea heeft ook een eigen coin gemaakt, genaamd Mother (MOTHER). De munt heeft geen onderliggende functie, waardoor de prijs dus enkel afhankelijk is van de vraag en wat investeerders bereid zijn ervoor te betalen. De rapper promoot haar coin volop via haar account op het social media platform X. Daar heeft zij inmiddels zo’n 8 miljoen volgers.

Slechts één week na de lancering heeft MOTHER een marktkapitaal bereikt van 200 miljoen dollar. In de afgelopen 24 uur liet de munt zelfs een koersstijging zien van 90%. Investeerders van het eerste uur bereiken hierdoor een bijzonder hoge winst.

Advertisement

Bijna 9 miljoen dollar winst

Memecoin creëerder Pump.Fun is net als voor vele andere memecoins, ook verantwoordelijk voor de creatie van Mother. Het bedrijf heeft daarnaast ook een grote bijdrage geleverd aan de stortvloed aan nieuwe memecoins op het Solana platform. In de maand mei lanceerde hier maar liefst een half miljoen nieuwe tokens. Voor Pump.Fun is Mother de op een na grootste memecoin en dus een van haar successen.

Door het grote succes zitten vroege investeerders inmiddels op grote winsten. De grootste wallet heeft op 28 mei 3.200 dollar geïnvesteerd in Mother. Donderdagochtend was deze investering gegroeid naar 9 miljoen dollar.

Ethereum ETF’s in het rood: Miljarden uitstroom tegenover Bitcoin’s succes
Ethereum ETF's in het rood: Miljarden uitstroom tegenover Bitcoin's succes

Grote risico’s voor dit soort crypto munten

Aan de memecoins van beroemdheden kleven een hoop risico’s. Volgens de cryptohandelaar “Blockgraze” heeft de Mother coin meer factoren die kunnen falen, dan een normale memecoin. De handelaar wist zelf destijds een relatief kleine investering van 1.500 dollar om te zetten naar miljoenen dollars met de memecoin Dogwifhat (WIF).

“Naast dat memecoins van zichzelf al risico’s met zich meebrengen, hebben munten van beroemdheden nog meer kans om te falen. Je verbindt je aan haar persoonlijkheid. Ze kan verveeld raken, de verkeerde dingen zeggen of een in een juridische strijd verwikkeld raken.”, vervolgt Blockgraze.

Coins die aan beroemdheden verkleefd zijn of door hen gepromoot worden, hebben in het verleden uitgewezen dat er flink wat problemen van kunnen komen. Zo verscheen de Amerikaanse Larry David in een reclame van voormalig crypto exchange FTX, waarna investeerders die hun geld verloren waren een rechtszaak tegen hem hebben aangespannen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin blijft achter op goud & aandelen: kan september dit veranderen?
Dit is hoe lang de neerwaartse trend van bitcoin nog kan duren
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Advertentie