Nick de Jong Nick de Jong
24/06/2024 16:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2024 17:39

Cryptohackers misbruiken 50 cent’s X-account – $3 miljoen gaat verloren

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto hacker stelt bijzondere eisen voordat hij gestolen fondsen terugstuurt

Foto: F8 studio/Shutterstock

Opnieuw een scam met een memecoin. Ditmaal was het X-account van een Amerikaanse rapper betrokken in de scam, waarmee een specifieke memecoin werd gepromoot. De schade: 300 miljoen dollar verlies voor onschuldige investeerders. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nieuwe memecoin GUNIT

De Amerikaanse rapper Curtis James Jackson III, beter bekend onder de artiestennaam “50 Cent”, heeft aan zijn volgelingen op het social media platform Instagram laten weten dat hackers gebruik zouden hebben gemaakt van zijn X-account voor oplichtingspraktijken met een memecoin.

De kwaadwillende ontwikkelaars creëerden een nieuwe memecoin, genaamd GUNIT (GUNIT). Vervolgens gebruikte zij de volgers van de rapper om de prijs van de coin verder te laten stijgen. Uiteindelijk crashte de koers weer volledig omlaag.

Advertentie

X-account gehackt voor promotie doeleinde

Op 21 juni liet 50 Cent via zijn Instagram-account weten dat zijn X-account en website zouden zijn gehackt. Aan zijn 32,8 miljoen volgens liet hij ook weten dat er grote bedragen uit de memecoin zijn getrokken, nadat nietsvermoedende investeerders hun geld in de munt hadden gestoken.

“Twitter heeft snel gewerkt om mijn account te vergrendelen. Degene die dit heeft gedaan, heeft 3 miljoen dollar verdiend in 30 minuten.”, vulde de rapper op X aan.

De rapper vulde even later aan dat hij geen associaties heeft met cryptocurrencies. Daarnaast plaatste 50 Cent een drietal foto’s waarop berichten vanuit de crypto community te zien waren.

De crypto nieuwswebsite Cointelegraph heeft via de website Dex Screener onderzoek gedaan naar de data van de memecoin. Hieruit bleek dat er meerdere wallets grote hoeveelheden coins hadden verkocht. Zo waren vier wallets verantwoordelijk voor een transactie van 100.000 dollar aan coins, kort nadat deze werd gepromoot.

Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten
Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten

Scams memecoins beroemdheden neemt toe

Het aantal scams met memecoins van beroemdheden neemt de laatste tijd flink toe. Sommige beroemdheden stappen daadwerkelijk in de memecoin markt, om zo een tweede leven te geven aan hun bekendheid status. Andere beroemdheden kiezen er niet voor, maar krijgen te maken met oplichters die zich voordoen als de artiest.

Vooral op het social media platform X, krijgen gebruikers veel te maken met crypto scams. Accounts worden vaker gehackt en tegenwoordig is het erg eenvoudig om een blauw vinkje naast je naam te krijgen. Dit duidde in het verleden om een geverifieerd persoon en werd enkel gebruikt voor beroemdheden of bedrijven. Hierdoor konden gebruikers snel zien wat echt was en wat niet. 

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Grote gevolgen voor Bitcoin: Mt. Gox slachtoffers worden terugbetaald
Grote gevolgen voor Bitcoin: Mt. Gox slachtoffers worden terugbetaald
Advertentie