Rodrigo van Asseldonk Rodrigo van Asseldonk
3 min. leestijd

Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%

Cryptobeurs Bitvavo list de populaire memecoin $MEW.

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Nee, het gaat niet om een memecoin gebaseerd op de populaire Pokémon Mewtwo, maar om de memecoin die bekendstaat als ‘a cat in a dog’s world’.

Deze memecoin positioneert zich als uitdager van de dominantie van hondenthema-memecoins zoals SHIB en DOGE. Vanaf  vandaag is deze memecoin ook beschikbaar op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo. De cryptobeurs geeft Nederlanders tijdelijk 10 euro gratis crypto naar keuze – je hiermee krijg je dus kiezen voor gratis MEW.

Aanbieding bekijken

Van ‘woef’ naar ‘miauw’: de opkomst van cryptomunt MEW

Op 26 maart 2024 werd MEW gelanceerd op het Solana-netwerk. Deze SPL-memetoken is gecreëerd als tegenhanger van de hondenthema-memecoins en wil daarmee een nieuw tijdperk in de memecoin-sector inluiden.

MEW heeft momenteel geen directe use case of utility en vertrouwt volledig op de kracht van de community en samenwerkingen om de waarde te laten stijgen – het blijft immers een memecoin. Toch biedt de roadmap enkele toekomstperspectieven, zoals een mogelijke governance-functie, waarbij houders inspraak kunnen krijgen in de ontwikkeling van het project.

Hoewel de token momenteel niet kan worden gebruikt voor governance of staking, bestaat er wel een tokenomics-strategie. Zo heeft MEW 90% van zijn liquidity pool (LP) tokens ‘geburned’ om stabiliteit te bevorderen en volatiliteit te verminderen. De overige 10% werd via een airdrop toegewezen aan de Solana-community, wat afwijkt van de strategie van veel hondenthema-memecoins.

Met deze andere aanpak probeert MEW zich duidelijk te onderscheiden in de memecoin-markt, als een naakte kat in een hondenwereld, net zoals Mew zich uiteindelijk ontwikkelde tot Mewtwo.

Zeven, negen of gewoon een leven?

Bij de lancering van MEW was de munt al snel enorm populair, dankzij de Solana ‘hype’ en de speelse branding van ‘Cat in a Dog’s World’. Binnen de eerste drie uur overschreed het handelsvolume al $150 miljoen.

In de maanden daarna vertoonde MEW een volatiel prijsgedrag. Begin april bereikte de memecoin een aanzienlijke piek toen crypto-exchange KuCoin aankondigde MEW beschikbaar te maken voor handelaren. 

Ook andere exchanges droegen bij aan prijsstijgingen, zoals Bithumb, die een MEW/KRW-paar introduceerde. Echter zag augustus er minder rooskleurig uit, met een prijsdaling van meer dan 30% in een maand.

Het is verstandig om het project zelf te evalueren voordat je investeert, zodat je geen kat in de zak koopt.

Nog geen account bij Bitvavo? Ontvang 10 euro gratis in je account wanneer je je nu via deze link aanmeldt. De 10 euro kun je besteden aan de meer dan 200 verschillende cryptomunten op het platform, waaronder de kersverse $WEF.

Maar waar blijft die crypto bullrun nou?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste crypto nieuws, en waar ingezoomd wordt op de meest gestelde vraag: Waar blijft de bitcoin bullmarkt nou? Ivan en Raoul duiken dieper in de Bitcoin cycles. Hoe ver zitten we van een ‘normale’ cycle af, en wat kunnen we verwachten van de bullmarkt?

Gratis luisteren

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Rodrigo van Asseldonk

Rodrigo van Asseldonk is sinds februari 2024 een gewaardeerd lid van het Crypto Insiders team. Via een samenwerking met Student Blockchain Association Netherlands (SBAN) kwam hij in contact met Crypto Insiders en sindsdien schrijft hij met passie over de wereld van cryptocurrency. Met een dubbele graad in Rechten en Corporate Finance aan de Radboud Universiteit en zijn ervaring in het opzetten van studenteninitiatieven, brengt Rodrigo een unieke combinatie van juridische en financiële kennis naar zijn artikelen. Zijn interesse in Bitcoin en de democratisering van geld inspireert hem om blockchainconcepten toegankelijk en leuk te maken voor een breed publiek.

Net binnen
Trending
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Failliete cryptobeurs heeft nog $1 miljard aan solana over
Advertentie