Ivo Melchers Ivo Melchers
28/05/2024 14:23 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/05/2024 13:18

Crypto-vermogen Donald Trump schiet naar $10 miljoen na meme-explosie

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-vermogen Donald Trump schiet naar $10 miljoen na meme-explosie

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft een opmerkelijke mijlpaal bereikt met zijn crypto-bezit. De Republikein bezit nu voor een totaalbedrag van maar liefst 10 miljoen dollar aan cryptocurrencies. Dit klinkt wellicht als lariekoek, maar blockchain-data kan niet in twijfel worden genomen.

Trump’s crypto-portfolio is de afgelopen tijd ontzettend hard in waarde gestegen dankzij een aan hem verwante memecoin dat is geëxplodeerd tot een nieuwe all-time high.

Cryptohackers misbruiken 50 cent’s X-account – $3 miljoen gaat verloren
Cryptohackers misbruiken 50 cent's X-account - $3 miljoen gaat verloren

$10 miljoen aan crypto, dankzij ‘TRUMP’ memecoin

Trump is geen vreemde eend binnen de crypto-wereld, en heeft inmiddels een indrukwekkend portfolio bij elkaar gesprokkeld. In augustus vorig jaar identificeerde blockchain-analysebedrijf Arkham Intelligence de wallet van de voormalig president en dus is zijn crypto-vermogen volledig inzichtelijk.

De afgelopen jaren heeft Trump verschillende non-fungible token (NFT) collecties gelanceerd, waarmee hij een enorme stapel ethereum (ETH) heeft opgebouwd.

Daarnaast heeft Trump talloze memecoins in bezit. Deze memecoins zijn stuk voor stuk op enige manier gerelateerd aan Trump, maar hij heeft hier zelf niks mee te maken. Bovendien heeft hij de altcoins niet eens zelf aangeschaft. Deze zijn simpelweg naar hem toegestuurd als onderdeel van een marketingstrategie.

MAGA (TRUMP) is van de memecoins die Trump heeft ontvangen, en groeide al snel uit tot een sterkhouder van zijn portfolio. De koers heeft sterk geprofiteerd van de successen van Trump in de Amerikaanse voorverkiezingen, waardoor de waarde van Trump’s bezit tot in de miljoenen dollars opliep.

De afgelopen maand is de koers van TRUMP door het dak gegaan met een stijging van honderden procenten tot een nieuwe all-time high. De koersexplosie heeft ervoor gezorgd dat Trump’s crypto-portfolio nu meer dan 10 miljoen dollar waard is, zo liet Arkham Intelligence op socialmediaplatform X weten.

In de bijgevoegde afbeelding is te zien dat Trump bijna 600.000 TRUMP-tokens in handen heeft, die nu een astronomische waarde van 7,34 miljoen dollar dragen. Daarnaast bezit Trump 463,35 ETH tegen een waarde van 1,81 miljoen dollar.

Advertentie

Trump’s pro-crypto houding

Trump heeft de afgelopen weken een sterke bijdrage geleverd aan de gigantische prijsstijging van de memecoin. Hii doet namelijk zijn stinkende best de harten van crypto-liefhebbers te veroveren, en hier heeft de koers van TRUMP flink van geprofiteerd.

Talloze keren heeft hij zich positief uitgelaten over bitcoin (BTC) en crypto in het algemeen. Ook heeft hij belooft de industrie verder te helpen indien hij tot de nieuwe president wordt bekroond. Sinds vorige week accepteert Trump zelfs crypto voor zijn presidentiële campagnedonaties.

Ondanks het feit dat de pro-crypto houding door de crypto-wereld logischerwijs juichend wordt ontvangen, zijn er ook veel critici die twijfelen over zijn beloftes.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders, nadat hij via Instagram Stories benaderd werd. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie