Nick de Jong Nick de Jong
13/06/2024 21:03 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2024 14:08

Crypto van Andrew Tate stijgt hard, ondanks ‘red flags’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto van Andrew Tate stijgt hard, ondanks 'red flags'

Foto: LCV/Shutterstock

Memecoins kunnen soms ineens de hoogte inschieten. Zeker wanneer een beroemdheid zich ermee gaat bemoeien. De voormalig kickboxer Andrew Tate en zijn memecoin Daddy Tate (DADDY) is hier het meest recente voorbeeld van.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Memecoin DADDY stijgt 218%

De crypto memecoin Daddy Tate werd de afgelopen dagen flink gepromoot door zijn naamgenoot Andrew Tate. Via het sociale mediaplatform X postte Tate sinds 11 juni meerdere berichten over de groeiende coin.

De digitale munt is eerder gelanceerd op het blockchain netwerk van Solana en ondervond een flinke stijging door de groeiende aandacht. Op dit moment heeft DADDY namelijk een marktkapitaal van 300 miljoen dollar. De koers staat op 0,30 dollar, waardoor de munt met maar liefst 218% is gestegen in de afgelopen 24 uur.

Het marktkapitaal is inmiddels de memecoin van rapper Iggy Azalea voorbijgegaan op de lijst van marktkapitalen. Deze munt met de naam Mother Iggy (MOTHER) piekte op 6 juni nog met een marktkapitaal van 267,58 miljoen dollar. Deze is inmiddels gehalveerd naar 153 miljoen dollar.

Advertentie

Verdachte crypto-aankopen voor promotie

Toch bestaat er wat controverse rondom de memecoin van Tate. Het crypto-analysebedrijf Bubblemaps claimde op X dat het een grote activiteit van binnenuit de coin had gevonden. Volgens het bedrijf kochten insiders 30% van de totale beschikbare coins op, voordat Tate de munt begon te promoten op X. 

Maar liefst 11 wallets kochten 20% van de totale beschikbare DADDY coins op 9 juni. Dit kwam destijds neer op zo’n 61,4 miljoen dollar aan investeringen. Alle aankopen waren nagenoeg even groot in aantallen en verliepen via de crypto exchange Binance. Bubblemaps zou niet kunnen bevestigem dat de wallets bij elkaar horen, maar het lijkt er sterk op nu de timing en hoeveelheden per keer overeenkomen met elkaar.

Volgens het analysebedrijf zou de liquiditeit van de munt volledig ineen kunnen storten, als een van deze wallets hun coins zouden verkopen.

Cryptomarkt in paniek en onrust: dit zijn de oorzaken
Cryptomarkt in paniek en onrust: dit zijn de oorzaken

Andrew Tate ontkent aantijgingen

Naast deze 11 wallets vond Bubblemaps nog meer wallets, die er wel verbonden mee lijken te zijn. Zij hebben zo’n 10% van alle tokens in handen, die ook waren gekocht voor de promotie van Tate op X.

Tate zelf heeft nog niet gedaan met zijn deel van de tokens. Hij bezit momenteel zo’n 40% van de totale beschikbare hoeveelheid. Zijn deel is momenteel bijna 123 miljoen dollar waard. Volgens Bubblemaps kan hij op elk moment zijn tokens gaan verkopen.

Tate ontkent op zijn beurt de aantijgingen van Bubblemaps. Op X laat hij weten dat nooit de tokens zou verkopen, die naar zijn wallet zijn verstuurd.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Hij werd benaderd via een website voor freelancers. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Waarom daalt bitcoin tot onder $60.000? Drie mogelijke redenen
Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight
Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten
Advertentie