Floris Florussen Floris Florussen
2 min. leestijd

Crypto-trader maakt $800k in één uur: Solana-memecoin explodeert

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin klimt omhoog, memecoins schitteren; belangrijke dag vandaag

Foto: Open Studi0/Shutterstock

Op 1 augustus meldde blockchain analyse platform Lookonchain op X een opmerkelijke winst van iemand die een Solana (SOL) gebaseerde memecoin, CTO, kocht en in korte tijd $800.000 winst behaalde.

Polygon begint met grote update, dit verandert er voor jou
Polygon begint met grote update, dit verandert er voor jou

Transactiedetails van de SOL-trade

De handelaar kocht meer dan 256 miljoen CTO-tokens met slechts 50 Solana ter waarde van ongeveer $8.500. Lookonchain merkte op dat de handelaar de derde persoon was die de memecoin kocht. Een uur na de aankoop verkocht de handelaar 227 miljoen tokens voor 4.771 SOL, wat neerkomt op een winst van ongeveer $800.000. CTO is een zelfgemaakte memecoin, CTO werd gemaakt met behulp van de ‘memecoin machine’ MakeNow.Meme.

Naast de winst op CTO, verdiende dezelfde handelaar ook $104.000 door een investering van $3.400 in de token PFI. Een winst van 30x. 

Sommige X-gebruikers zoals Wizardtoshi beschrijven de handelaar als een memecoin-jager, terwijl anderen vermoeden dat de handelaar beschikte over insider-informatie.

De snelle winst door de handelaar roept vragen op over de rol van insider-informatie en de risico’s en beloningen van investeren in memecoins. Het toont ook de potentie van Solana-gebaseerde tokens in de huidige markt.

Advertentie

Memecoins op het Solana-netwerk 

Memecoins zijn populaire cryptocurrencies die vaak worden gecreëerd als grap of parodie, maar soms aanzienlijke waarde kunnen krijgen door community interesse en speculatie. Solana, bekend om zijn hoge transactiesnelheid en lage kosten, heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk platform voor de handel in memecoins. De snelheid en schaalbaarheid van het Solana-netwerk maken het aantrekkelijk voor handelaren die snel willen profiteren van de volatiliteit van memecoins. Projecten zoals Raydium en Phoenix bieden liquiditeits pools en DEX-platforms waar deze memecoins kunnen worden verhandeld, wat bijdraagt aan de groeiende populariteit van Solana als platform voor deze tokens.

MakeNow.Meme stelt iedereen in staat om een memecoin rechtstreeks vanaf een tweet op X te lanceren. Het proces is eenvoudig en in een viertal stappen heb je je eigen memecoin gemaakt met een eenvoudige tweet. 

Het eenvoudig maken van memecoins zorgt voor meer speculatie en volatiliteit op de markt. Het biedt zowel kansen maar zeker ook risico’s voor investeerders, aangezien de drempel om een nieuwe coin te creëren en te verhandelen zeer laag is. Dit leidt ook tot een grotere kans op frauduleuze activiteiten zoals ‘rug pulls‘ en andere vormen van oplichting. Bovendien kan het bijdragen aan een oververzadigde markt met veel nieuwe, vaak zinloze, tokens, wat de geloofwaardigheid van de cryptomarkt als geheel kan schaden.

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Advertentie