Nick de Jong Nick de Jong
3 min. leestijd

Crypto-project Worldcoin faalt: 1 miljard gebruikers blijft verre droom

Worldcoin-WLD
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Worldcoin viola las leyes de privacidad de Hong Kong y debe cerrar

Foto: Robert Way/Shutterstock

In oktober 2021 stelde het bedrijf Worldcoin, volgens meerdere bronnen, het doel om 1 miljard gebruikers te hebben geregistreerd aan het einde van 2023. Inmiddels zijn we aanbeland in juli 2024. En wat zijn nu de resultaten van het bedrijf?

Data van dogwifhat ontploft: ‘niemand is klaar voor deze omslag’
Data van dogwifhat ontploft: 'niemand is klaar voor deze omslag'

Doel 1 miljard gebruikers niet gehaald

Op 10 juli liet het bedrijf Worldcoin weten dat zij inmiddels 6 miljoen gebruikers hadden geverifieerd. Slechts een minuscuul deel in vergelijking met hun eerdere doel, dat dus op zo’n 994 miljoen gebruikers werd gemist. Wanneer het bedrijf in 2026 alsnog de 1 miljard gebruikers zou willen behalen, dienen zich 2.734 mensen per dag te laten verifiëren.

Het “lage” aantal gebruikers kan natuurlijk door meerdere factoren zijn ontstaan. Opvallend is wel dat nieuwswebsite Semafor in april al schreef dat Worldcoin een tekort zou hebben aan zogenaamde orbs. Deze glazen ballen worden gebruikt om het gezicht van de gebruikers te verifiëren. Destijds zou Worldcoin er volgens de website tussen de 300 en 500 orbs in gebruik hebben genomen.

In dat geval lijkt het doel voor het bedrijf erg ingewikkeld om te behalen. Wanneer er 500 orbs beschikbaar zijn, zouden deze zo’n 2.740 gebruikers per dag moeten verifiëren om binnen twee jaar 1 miljard gebruikers te hebben geregistreerd. Als de huidige 6 miljoen gebruikers al in mindering worden gebracht, is dit aantal nog steeds erg hoog met 2.734 personen per dag.

Het crypto bedrijf zelf laat via hun eigen website weten dat zij al 2.000 orbs hebben gefabriceerd. Indien deze allemaal actief zouden zijn, dienen deze ook nog 700 personen per dag te verifiëren om hun doel alsnog te behalen in een tijdsbestek van 24 maanden.

Advertisement

Weinig mogelijkheden voor verificatie

Een andere opvallende keuze van Worldcoin is de aanpassing in het programma van hun cryptocurrency Worldcoin (WLD). Eerder hadden nieuwe gebruikers tot juli 2024 om hun identiteit te verifiëren bij een van de orbs in hun buurt. Wanneer zij dit deden konden ze hun tokens reserveren, die op een later moment beschikbaar zouden worden. Worldcoin heeft ervoor gekozen deze deadline nu met één jaar vooruit te schuiven. Mogelijk hopen zij zo meer gebruikers aan boord te krijgen.

Een heikel punt van het programma is echter dat de orbs slechts beschikbaar zijn in enkele landen. Momenteel is het voor gebruikers in de Verenigde Staten, China, India en het Verenigd Koninkrijk onmogelijk om zich te verifiëren. Door restricties en verschillende onderzoeken vanuit overheden werd de uitrol van het programma zeer belemmerd.

In Kenia en Zuid-Korea heeft het bedrijf zijn activiteiten weer kunnen opstarten, nadat de gestarte onderzoeken werden gesloten. In Europa is momenteel Duitsland het enige land waar de orbs te vinden zijn.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie