Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Crypto memecoin BONK bestaat 1 jaar: dit moet je weten

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
La criptomoneda memecoin BONK cumple 1 año: esto es lo que debes saber

Foto: Marina Demeshko/Shutterstock

Exact één jaar geleden werd de inmiddels razend populaire memecoin bonk (BONK) in het leven geroepen. De op Solana (SOL) gebaseerde crypto heeft een niet snel te vergeten debuutjaar achter de rug waarin het zichzelf op de kaart heeft weten te zetten. Op deze jubileumdag duiken we de diepte in wat betreft het relatief nieuwe crypto-project en blikken we terug op het indrukwekkende jaar voor BONK.

Ethereum ETF’s in het rood: Miljarden uitstroom tegenover Bitcoin’s succes
Ethereum ETF's in het rood: Miljarden uitstroom tegenover Bitcoin's succes

BONK: nieuwe dogecoin rivaal

Op 25 december 2022 werd BONK, de allereerste memecoin met hondenthema op het Solana netwerk, gelanceerd middels een grootschalige airdrop. 50 procent van het totale aanbod van 100 biljoen tokens werd verdeeld onder Solana-gebruikers die op de een of andere manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en groei van het netwerk.

Crypto-airdrops zijn erg gebruikelijk, maar het komt zelden voor dat een project de helft van de totale voorraad op deze manier distribueert. Volgens de ontwikkelaars toont de opmerkelijke airdrop de toewijding aan de community. In de whitepaper van BONK wordt niet voor niets de ambitie geschetst om de ‘’community coin’’ van Solana te worden.

Bonk is als grap gecreëerd door een groep anonieme ontwikkelaars na de ineenstorting van crypto exchange FTX. De munt werd echter met open armen verwelkomd aangezien het in de eerste week met een indrukwekkende 3.766 procent was gestegen.

Na een lange radiostile is de koers van BONK geëxplodeerd sinds halverwege oktober. De afgelopen maanden staat de token centraal binnen het crypto-landschap en is het uitgegroeid tot de derde grootste memecoin van de industrie, achter shiba inu (SHIB) en dogecoin (DOGE).

Naast BONK telt het Solana netwerk nog drie andere memecoins die qua marktkapitalisatie binnen de top 1.000 cryptomunten vallen. Er is echter een reusachtig gat tussen BONK en zijn ‘concurrenten’.

Advertisement

BONK koersexplosie

Sinds 21 oktober beleeft BONK een onvergetelijke opmars. Sinds die dag is de koers met meer dan 9.400 procent gestegen. Deze stijging is deels te verklaren uit de hernieuwde interesse in het Solana netwerk. Solana is in dezelfde periode tevens als een raket de lucht in geschoten: namelijk met zo’n 350 procent.

Ook is Bonk op grote beurzen genoteerd zoals Binance, Coinbase en KuCoin, waardoor het plotseling toegankelijk is gemaakt voor het grote publiek.

Bonk staat volop in de schijnwerpers de afgelopen tijd, net zoals pepe (PEPE) was in het tweede kwartaal van dit jaar. Wat is begonnen als een waardeloos kerstcadeau is inmiddels uitgegroeid tot een ware concurrent voor shiba inu en dogecoin.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie