Kevin Schijven Kevin Schijven
2 min. leestijd

‘Crypto koning’ eist mildere straf en promoot Solana aan bewakers

Solana-SOL
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
'Crypto koning' eist mildere straf en promoot Solana aan bewakers

Foto: lev radin/Shutterstock

Sam ‘SBF’ Bankman-Fried, de voormalige CEO van de ingestorte FTX cryptobeurs, werd vorig jaar veroordeeld voor onder andere fraude.

Volgende maand vindt zijn strafbepaling plaats en zijn straf kan oplopen tot maar liefst 110 jaar. Zo lang wil de gevallen ‘crypto koning’ echter niet de gevangenis in.

Cryptoplatform PolyMarket onder vuur: FBI doet inval bij CEO
Cryptoplatform PolyMarket onder vuur: FBI doet inval bij CEO

Gevangenisstraf van 100 jaar voor ‘Crypto Koning’ is “barbaars”

De advocaten van SBF hebben daarom een verzoek ingediend bij de rechtbank voor een forse strafverlaging. Zij pleiten dat de veroordeelde SBF slechts 63 tot 68 maanden de gevangenis in mag.

Dat komt overeen met een gevangenisstraf van 5,25 tot 6,5 jaar en dat is een behoorlijk stuk lager dan de potentiële 110 jaar die opgelegd kan worden.

SBF werd vorige zomer schuldig bevonden aan twee aanklachten van elektronische fraude, twee aanklachten van samenzwering tot elektronische fraude, één aanklacht van effectenfraude, één aanklacht van samenzwering tot grondstoffenfraude en één aanklacht van samenzwering tot witwassen van geld.

Op 28 maart vindt zijn strafoplegging plaats. De verwachting is dat de aanklagers hun strafeis bekend zullen maken tegen 15 maart.

Een eerder rapport beval een gevangenisstraf van 100 jaar aan, maar dat vinden de advocaten van SBF “grotesk” en “barbaars.” De advocaten zeggen:

“Sam is een 31-jarige, voor het eerst veroordeelde, niet-gewelddadige dader, die samen met ten minste vier andere schuldigen betrokken was in een zaak waarbij de slachtoffers in staat zijn om – en altijd in staat waren om – volledig schadeloos gesteld te worden.”

Advertentie

Sam Bankman-Fried adviseert bewakers om in solana te investeren

Ondertussen komt nog een merkwaardig verhaal naar buiten over SBF. Volgens de New York Times (NYT) biedt SBF ondertussen investeringsadvies aan gevangenisbewakers.

Volgens de NYT adviseert hij de bewakers om in solana (SOL) te investeren. SBF en FTX hebben een lange geschiedenis met het Solana netwerk.

De SOL koers was een van de hardste stijgers in de vorige bull-markt van 2021. Dat kwam doordat FTX toen groots investeerde in SOL.

Toen FTX echter ten onder ging, kreeg SOL ook een van de zwaarste klappen te verduren in de bear-markt van 2022. Dat bood ruimte aan de koers om in de afgelopen maanden een sterk herstel te maken en dat deed SOL ook. SOL is sinds oktober met maar liefst 500% gestegen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Nederlandse trader onthult: zo spot je memecoin parels vroegtijdig
Nederlandse handelaar onthult ‘zo vind ik memecoin parels vroegtijdig’
Bitcoin nadert snel $100.000, altcoins als ETH, XRP en ADA ontploffen
Deze cryptomunt stormt de top 50 binnen na stijging van 190%
Solana-ontwikkelaars ontwijken groot gevaar door pijlsnelle update
Dit had je verdiend als je sinds 2020 maandelijks €100 aan Solana kocht
Bitcoin houders opgelet: rentestijging bedreigt droom van €100.000
Bitcoin houders opgelet: rentestijging bedreigt droom van $100.000
XRP koers knalt met 14% omhoog na groot nieuws van SEC-voorzitter
XRP koers knalt met 14% omhoog na groot nieuws van SEC-voorzitter
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
AFM ziet gevaren bij losgebarsten bitcoin-markt voor Nederlanders
'Wat hij met crypto gedaan heeft, daarvoor is sorry niet genoeg'
‘Wat hij met crypto gedaan heeft, daar is sorry niet genoeg voor’
Nederlandse webwinkels moeten stoppen met verkoop cryptobonnen
Nederlandse webwinkels moeten stoppen met verkoop cryptobonnen
Advertentie