Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Crypto influencers onder druk: toezichthouder verbiedt neppe likes en volgers

Cryptoinfluencers kunnen aanzienlijke boetes krijgen

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto influencer ‘Bitboy’ stopt na jaren met bekende dagelijkse show

Foto: 19 STUDIO/Shutterstock

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft nieuwe wetgeving vastgesteld die een aanzienlijke invloed heeft op het promoten van crypto. Cryptoinfluencers kunnen aanzienlijke boetes ontvangen voor het gebruiken van nepreviews.

Het doel van de nieuwe wetgeving is het bestrijden van neprecensies voor crypto tokens. Dit maakt het makkelijker voor investeerders om een eigen mening te vormen over de betrouwbaarheid van een token en zelf een keuze te maken.

De FTC over de nieuwe crypto-regelgeving

De FTC heeft op 14 augustus een bericht gepubliceerd over de nieuwe regelgeving. Hierin lieten ze weten dat een definitieve wet is vastgesteld die tegen nepreviews en -statements werkt. De wet geeft de FTC de mogelijkheid om gebruikers van neppe volgers of reviews op social media te bestraffen. De boetes hiervoor kunnen oplopen tot $50.000 per overtreding.

De nieuwe regelgeving zal binnenkort in het Federal Register geplaatst worden. Zestig dagen na de plaatsing wordt de wetgeving van kracht. Als de wetgeving deze maand al wordt geplaatst, kan deze in oktober al van kracht zijn.

Lina M. Khan, voorzitter van de FTC, heeft zich in het artikel van de FTC laten horen over de nieuwe wetgeving:

Valse reviews verspillen niet alleen de tijd en het geld van mensen, maar vervuilen ook de markt en leiden bedrijven weg van eerlijke concurrenten. Door het versterken van de toolkit van de FTC om misleidende reclame te bestrijden, zal de uiteindelijke regelgeving Amerikanen beschermen tegen bedrog, bedrijven die het systeem op onrechtmatige wijze bespelen onder de aandacht brengen en markten bevorderen die eerlijk, oprecht en concurrerend zijn.

Effect op cryptobedrijven

De regelgeving zal een belangrijk effect hebben op de manier waarop cryptobedrijven met een Amerikaanse doelgroep met het promoten van hun tokens en projecten omgaan. Op dit moment bestaat de promotie van sommige cryptoprojecten uit het verzamelen van nepreviews en -statements. Dit maakt ‘echte’ concurrentie binnen de sector erg moeilijk.

De nieuwe regelgeving moet ervoor zorgen dat cryptobedrijven met een Amerikaanse doelgroep stoppen met het gebruiken van nepreviews en -statements, waardoor de onderlinge competitie tussen de bedrijven weer wordt vergroot en consumenten worden beschermd.

Nederlands nieuwste cryptobeurs geeft ALLE Nederlanders €50 bitcoin gratis én een F1-pet

De cryptobeurs is inmiddels alweer 2 maanden actief in Nederland; en nu is het tijd om alle Nederlanders te verwelkomen. Probeer de ongekend lage tarieven van OKX, krijg €50,- gratis crypto cadeau, ontvang tot 18 augustus een gratis F1 pet én maak ook nog eens kans op VIP tickets voor de Grand Prix in Zandvoort.

Meld je vandaag aan bij OKX via de knop hieronder en ontvang tot €50,- aan bitcoin gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van de ongekend lage tarieven bij deze wereldwijde crypto-grootmacht.

Bekijken & gratis bitcoin pakken

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
PlanB ‘verliest’ al zijn bitcoin tijdens een zeilavontuur
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Wat kan Bitcoin fataal worden en de koers naar €0 sturen?
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptoproject verdwijnt met geld van investeerders, oprichters foetsie
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Cryptomarkt houdt adem in: Europese Centrale Bank verlaagt rente
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
THORChain stijgt explosief, precies zoals crypto-experts voorspelden
Dogecoin-kloon op Ethereum explodeert 900% na Binance-notering
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
AI-cryptomunten exploderen na aankondiging van Apple
Advertentie