Floris Florussen Floris Florussen
3 min. leestijd

Crypto-gigant Fetch.ai investeert miljoenen in AI-blockchains

De toekomst van crypto is AI, volgens Fetch.ai

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Vandaag gelanceerde crypto token verwacht de top 20 te halen

Foto: Tada Images/Shutterstock

Fetch.ai (FET), een toonaangevend blockchainbedrijf, heeft recentelijk zijn nieuwste initiatief onthuld: een innovatielab samen met een investeringsfonds van $10 miljoen. Dit initiatief is gericht op het stimuleren van startups die zich bezighouden met kunstmatige intelligentie (AI) en blockchaintechnologie. De lancering van dit lab, gevestigd in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, biedt een platform voor veelbelovende startups om hun innovatieve ideeën tot leven te brengen.

Kaspa trekt de aandacht: Opkomende altcoin verleidt crypto-whales en miners
Kaspa trekt de aandacht: Opkomende altcoin verleidt crypto-whales en miners

Wat is Fetch.ai?

Fetch.ai, opgericht in 2017, is een blockchain-gebaseerd platform dat zich richt op het bouwen van een gedecentraliseerd digitaal ecosysteem. Het platform maakt gebruik van AI om autonome agenten in staat te stellen efficiënt data en diensten te verhandelen. Dit creëert een infrastructuur die zelfregulerend is en onafhankelijk van centrale autoriteiten functioneert. Met hun nieuwste lab willen ze deze technologie nog verder stimuleren door nieuwe bedrijven een kans te geven om te groeien in deze sector.

Het innovatielab zal niet alleen financiële steun bieden aan startups, maar ook begeleiding en toegang tot het netwerk van Fetch.ai. Het doel is om samen te werken met bedrijven die aan de voorgrond staan van technologische ontwikkelingen in AI en blockchain. Het $10 miljoen fonds is een belangrijke stap om deze ondernemingen te ondersteunen en om meer innovatieve oplossingen te creëren die het Fetch.ai-ecosysteem kunnen versterken.

De wereld van AI en blockchain groeit exponentieel, en de vraag naar gedecentraliseerde oplossingen neemt toe. Door het opzetten van dit lab hoopt Fetch.ai startups te helpen bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen die kunnen bijdragen aan de uitbreiding van de Web3-ruimte. “We willen ondernemers aanmoedigen om baanbrekende technologieën te ontwikkelen die de manier waarop we technologie gebruiken, zal transformeren,” aldus Humayun Sheikh, CEO van Fetch.ai, tegen Cointelegraph.

Advertentie

De toekomst van crypto is met AI

Met de lancering van het innovatielab en het bijbehorende investeringsfonds toont Fetch.ai zijn inzet om een leidende rol te spelen in de toekomst van AI en blockchain. Dit initiatief biedt niet alleen een kans voor startups om te innoveren, maar draagt ook bij aan de verdere ontwikkeling van het Fetch.ai-platform. Het is een belangrijke stap voor zowel de onderneming als de bredere sector van gedecentraliseerde technologieën.

Naast de lancering van het innovatielab en investeringsfonds heeft Fetch.ai aangekondigd dat het binnenkort zal samenvoegen tot één overkoepelend project: Artificial Superintelligence Alliance (ASI). Deze fusie is bedoeld om de krachten van Fetch.ai, AGIX en Ocean Protocol te bundelen in één geïntegreerd platform, waardoor de efficiëntie en schaalbaarheid van hun technologieën worden verbeterd. Door alle projecten onder ASI samen te brengen, wil Fetch.ai de ontwikkeling van autonome systemen en AI-oplossingen verder versnellen en een sterkere impact hebben op de toekomst van gedecentraliseerde technologieën.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Floris Florussen

In 2020 kwam Floris voor het eerst in aanraking met Bitcoin door toedoen van een vriend. Vanaf het begin trok het zijn aandacht en is de sneeuwbal gaan rollen. Zijn nieuwsgierigheid veranderde in een passie voor blockchain. Met zijn ervaring in de bancaire sector, houdt hij zich bezig met regelgeving. In 2022 richtte hij samen met zijn compagnon Onblocked op, waarbij zij inzicht geven in de data die de blockchain weergeeft. On-Chain analyse biedt volgens hem perspectieven die de traditionele aandelenmarkt mist. De data op de blockchain is een oneindige bron van informatie.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie