Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
2 min. leestijd

Crypto-gekte terug van weggeweest: memecoins als PEPE schieten omhoog

De grootste memecoins hebben aanzienlijke stijgingen gezien deze week.

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Pepe memecoin begint snel te stijgen na massale toestroom van whales

Foto: Akif CUBUK/Shutterstock

In tijden van bullish marktbewegingen van de cryptomarkt stijgen de memecoins altijd het hardst. De volatiele aard en de hype rondom de tokens maakt het een populaire markt om in te investeren voor veel beleggers. Afgelopen week is dit ook het geval geweest, aangezien het grootste gedeelte van de memecoins in het groen handelden.

Meme crypto stijgen ongekend hard – één steeg dit jaar zelfs al 12882%
Meme crypto stijgen ongekend hard - één steeg dit jaar zelfs al 12882%

Enorme stijgingen voor memecoins

Verschillende memecoins hebben aanzienlijke stijgingen gezien. Hierbij zijn er een aantal uitblinkers, maar de algehele memecoin markt heeft stijgingen gezien.

Pepe stijgt met meer dan 31 procent

De grootste uitblinker tussen de memecoins is pepe (PEPE), een op Ethereum gebaseerde memecoin met kikkerthema dat in een korte tijd de nummer 3 van de memecoins in heeft genomen. Afgelopen week heeft pepe een aanzienlijke stijging gezien van meer dan 31 procent.

Deze heeft pepe de hoogste waarde van de week gezien sinds 3 september, wat een stijging is van 68 procent ten opzichte van het dieptepunt op 6 september. Ook de handelsactiviteit van pepe is aanzienlijk toegenomen, parallel met de prijsstijging. Op 27 september bereikte het spot handelsvolume van PEPE de grens van $1,3 miljard, wat een stijging van 35 procent in 24 uur en 316 procent in een week is.

Positieve cijfers voor andere memecoins

Ook andere memecoins hebben aanzienlijke stijging doorgemaakt. De meeste cryptocurrencies hebben de afgelopen week dubbele cijfers geboekt. Dogecoin (DOGE) en shiba inu (SHIB), de twee grootste memecoins op de huidige markt, hebben respectievelijk een stijging van 20,7 procent en 50 procent gerealiseerd.

Ook de op Solana gebaseerde memecoin dogwifhat (WIF) heeft een aanzienlijke winst van 31 procent geboekt. Deze marktbrede rally heeft de totale marktkapitalisatie van memecoins naar de grens van $53,7 miljard geduwd, wat een sprong van 34,5 procent is in de afgelopen week, volgens gegevens van CoinGecko.

De afgelopen 24 uur werd er een handelsvolume van meer dan $8,5 miljard geregistreerd, wat aanzienlijke hoeveelheid is. Deze heropleving zorgt voor meer vertrouwen in risicovollere activa, zoals memecoins. In eerder cryptonieuws lieten we al weten hoe bitcoin in combinatie met memecoins een aanzienlijke stijging had gezien, en deze stijging is alleen maar verder gekomen.

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Nederlandse cryptobedrijven kunnen nu vergunning aanvragen bij AFM
Crypto’s pump-en-dumpen is vanaf december officieel verboden in Nederland
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
'Grootste Ethereum-update ooit' mogelijk versneld door splitsing
Ethereum belegger verdient €120 miljoen in 2 jaar met ‘hodl’-strategie
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Solana kan met 50% stijgen naar $240 terwijl whales flink inslaan
Cryptobelegger maakt €3 miljoen van €1.200 in slechts 15 dagen
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
€35 miljard-fiasco terra was ‘een kaartenhuis dat instortte’
Terra (LUNA): Van €50 miljard naar $0, hoe het gebeurde
Advertentie