Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Crypto airdrops vaak enorm winstgevend, blijkt uit onderzoek

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Mayores airdrops de 2023: $5.000 millones en cryptos regalados en 2023

Foto: ImageFlow/Shutterstock

De afgelopen paar jaar hebben behoorlijk wat cryptocurrencies airdrops gehad. Omdat de cryptocurrencies vaak wat waard zijn of dat in de toekomst soms worden, is dit onderwerp dan ook regelmatig erg populair. Dat is te zien in de koersen van de cryptocurrencies die hieraan meedoen, volgens onderzoek.

Kaspa trekt de aandacht: Opkomende altcoin verleidt crypto-whales en miners
Kaspa trekt de aandacht: Opkomende altcoin verleidt crypto-whales en miners

Snel crypto airdrops verkopen was vaak lucratief

Bij een airdrop ontvangen deelnemers bepaalde tokens omdat ze voldoen aan bepaalde voorwaarden, wat over het algemeen neerkomt op een inschrijving voor de betreffende airdrop en op het bezit van bepaalde tokens. In veel gevallen kun je de coins zelfs direct na het ontvangen al verhandelen.

CoinGecko concludeert in een onderzoeksrapport dat snel verhandelen na airdrops vaak ook best een slimme keuze was geweest. De crypto-dataprovider heeft de koersen van de 50 grootste airdrops tussen 2020 en 2024 onderzocht. Het blijkt dat de koersen van 23 van de 50 coins (46%) piekten binnen 14 dagen na de airdrop. Denk daarbij onder andere aan de airdrops van Ethereum Name Service (ENS) en NFT-handelsplatform en -token Blur (BLUR).

7 van de 50 coins piekten zelfs op de dag van de airdrop zelf. Daarbij kun je denken internet computer protocol (ICP), hashflow (HFT) en ook aan jupiter (JUP). De airdrop van laatstgenoemde vond plaats op 31 januari en trok een hoop bekijks. De koers van de token had echter minder geluk, die is namelijk direct gedaald. Toch betreft het een relatief bescheiden daling van ongeveer 50%, afhankelijk van het handelsplatform.

Advertisement

Sommige crypto airdrops waren wél HODL-waardig

De tokens met een vroege piek kon je dus beter snel verkopen in plaats van langer vasthouden. Dat resoneert met onderzoek uit 2022, toen bleek dat handelaren die hun coins ‘flipten’ vlak na de airdrop een stuk beter af waren dan de mensen die ze trouw vasthielden.

Toch geldt dit lang niet voor alle onderzochte coins. Zo duurde het voor optimism (OP) 1,6 jaar voordat het zijn piek bereikte. Dat was begin dit jaar, alhoewel de token de dagen vlak na de airdrop alsnog enorm is gedaald. De memecoin bonk (BONK) had veel meer geluk, die is in 51 weken met 28.000% gestegen. AI-coin the graph (GRT) is ook één van de uitschieters, daarvan stond de koers 9 weken later ruim 1.800% hoger dan op het moment van de airdrop.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie