Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Controverse rond Trumps crypto: Miljoenen voor familie, geen risico’s

WLF-project onthuld als lucratieve deal zonder aansprakelijkheid

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana kan hard stijgen als Trump wint, zegt Britse bank

Foto: cristiano barni/Shutterstock

Donald Trump heeft onlangs een controversieel nieuw cryptoproject gelanceerd onder de naam World Liberty Financial (WLF). Eerder in het cryptonieuws was te lezen hoe het initiatief van de presidentskandidaat een hoop tokens onderbracht bij insiders.

Dat was al controversieel op zich, maar daar is nu een schepje bovenop gekomen. Driekwart van de opbrengsten zouden namelijk naar de Trump-familie gaan.

Crypto-schandaal rond MrBeast: ‘$10 miljoen verdiend aan pump & dumps’
Crypto-schandaal rond MrBeast: '$10 miljoen verdiend aan pump & dumps'

World Liberty Financial belooft miljoenen voor Trump-familie

Het project belooft aanzienlijke winsten voor zijn familie. Uit documenten blijkt dat er een opvallend percentage van 75 procent aan netto-opbrengst wordt beloofd. Het doel van WLF is om maar liefst $300 miljoen op te halen via de verkoop van WLFI-tokens.

Daarvan is momenteel slechts $12,9 miljoen verkocht, zo werd per 18 oktober bekend. Het project wordt nu op een waarde van $1,5 miljoen geschat, omgerekend zo’n €1,38 miljoen.

Deze tokens worden aangeboden als onderdeel van een gedecentraliseerde cryptobank. Die bank van crypto stelt gebruikers in staat om te lenen, uitlenen en te investeren. Een ‘Gold Paper’ van 13 pagina’s kwam onlangs aan het licht waarin de missie en de token-toewijzing worden beschreven. Schokkend genoeg onthulde het document dat de familie van Trump driekwart van de inkomsten van WLF in eigen zak kunnen steken.

In de World Liberty Gold Paper, zoals het document heet, kondigde het cryptoproject plannen aan om 22,5 miljard WLFI-tokens toe te wijzen aan de Trump familie. De waarde bij de lancering van deze miljarden aan tokens wordt geschat op ongeveer $337,5 miljoen.

Advertentie

Whitepaper WLF uitgelekt: dit zijn Trump’s plannen

Vorige maand kwam het initiatief al in het cryptonieuws vanwege de onderverdeling van de tokens. Maar liefst 70 procent van alle tokens in handen was voor oprichters van World Liberty Finance. Dat bleek uit een uitgelekte whitepaper van het project.

Los van dat het project hevig geassocieerd wordt met de Republikeinse presidentskandidaat, heeft Trump er zelf niks mee te maken. Uit het document blijkt verder dat hij en zijn familie op geen enkele manier aansprakelijk zijn. Zijn bestuurders, werknemers, managers of operators zijn evenals niet aansprakelijk voor het cryptoproject. Tot slot heeft het initiatief niets te maken met de politieke campagne die Trump voert voor het presidentschap, zo wordt duidelijk gemaakt.

De 75 procent netto-inkomsten die de Trump-kring verwacht te krijgen bestaat volgens het protocol uit platformvergoedingen en advertentiewinsten. Daar moeten uiteraard de uitgaven nog van af worden getrokken.

Verder is het idee is om $30 miljoen van de eerste inkomsten veilig te stellen. Deze kunnen dan als reserve dienen voor eventuele operationele uitgaven en andere betalingsverplichtingen.

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Kunnen we nog een knallende bitcoin koers verwachten in 2024?
AI voorspelt bitcoin prijs voor eind 2024
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
bitcoin cadeau amsterdam
Duizenden Nederlanders ontvangen deze week gratis bitcoin
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin slechts haartje verwijderd van bullrun, zegt Nederlandse analist
Bitcoin slechts haartje verwijderd van bullrun, zegt Nederlandse analist
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Nieuwe memecoin stijgt keihard, doordat AI zich ermee bemoeit
Advertentie