Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Bitvavo voegt populaire nieuwe crypto toe, steeg 415% in een jaar

Bitvavo voegt de populaire crypto toncoin (TON) toe, een munt die dit jaar met 415% steeg.

Toncoin-TON
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitvavo voegt populaire nieuwe crypto toe, steeg 415% in een jaar

Foto: Rcc_Btn/Shutterstock

De Nederlandse crypto exchange Bitvavo voegt regelmatig nieuwe cryptocurrencies toe aan zijn aanbod. Vorige maand waren dat er maar liefst 11. Ook in augustus is het bedrijf nog niet gestopt met het vergroten van het aanbod, want nu is toncoin (TON) aan de beurt.

Toncoin te koop op Bitvavo

Vaak onthult Bitvavo in een persbericht dat het mogelijk is om een nieuwe coin te kopen op het handelsplatform, maar deze keer verwijst de cryptobeurs via sociale mediaplatform X direct naar de handelspagina van de altcoin in kwestie. Dat is namelijk toncoin (TON), niet geheel toevallig één van de meest populaire coins van dit moment.

Toncoin is per direct verhandelbaar op Bitvavo. Vooralsnog betreft het alleen nog het TONEUR-handelspaar, alhoewel dat niet meer zo vanzelfsprekend is. Sinds afgelopen juli biedt Bitvavo namelijk ook handelsparen met stablecoin USDC aan, van de Amerikaanse stablecoinuitgever Circle. Vooralsnog is dit aantal handelsparen nog beperkt tot 10 stuks.

TON razend populair geworden

Toncoin is de huiseigen cryptocurrency van The Open Network, dat is opgericht door de makers van sociale mediaplatform Telegram. Het concurreert in feite met Ethereum (ETH), en dat doet het vrij succesvol. Halverwege juni werd het netwerk zelfs meer gebruikt dan Ethereum. Althans, wel als je de vele netwerken die bovenop Ethereum gebouwd zijn niet meetelt.

Dat lijkt te komen doordat The Open Network inmiddels is geïntegreerd met verschillende diensten. Telegram is daar het meest bekende voorbeeld van. Dankzij deze blockchain kun je op Telegram gebruikersnamen kopen en verkopen. Daarnaast deelt Telegram inmiddels de helft van de advertentie-inkomsten met bepaalde gebruikers, wat in de vorm van toncoin wordt uitbetaald. Bovendien ondersteunt boekingsbureau Travala sinds juni betalingen met TON.

Al deze functionaliteit lijkt invloed te hebben op de toncoin koers. Veel altcoins zijn enorm hard gedaald sinds de piek van afgelopen maart, maar voor TON kwam de daling neer op ‘slechts’ 40%. Door herstel is hier nog maar 20% van over, want Binance kondigde op donderdag aan dat het TON ook toe heeft gevoegd aan zijn aanbod.

Bitvavo geeft gratis toncoin weg

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan 1,65 toncoin!

Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
arnhemmer-met-miljarden-aan-crypto-wil-niet-op-lijst
Arnhemmer met €3,6 miljard aan crypto wil niet op lijst naast Taylor Swift
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoen vandoor
Cryptobeurs gehackt: dieven gaan er met tientallen miljoenen vandoor
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Slecht belastingdienst nieuws: Nieuwe vermogensbelasting in 2027 blijkt onmogelijk
Crypto nog niet uitgecasht? Je betaalt alsnog belasting
“Einde van crypto-anonimiteit”: AI verandert spelregels voor belastingdiensten
Satoshi's reden voor Bitcoin limiet van 21 miljoen onthuld in e-mail
Beweging door Satoshi? Bitcoin wallet ontwaakt na 15 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Nederlandse analist deelt zijn crypto portfolio voor de rest van 2024
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Waarom is de prijs van shiba inu zo hard gestegen vandaag?
Terra-oprichter boekt grote overwinning, ontwijkt Amerikaanse cel
€40 miljard crypto-drama ten einde: Terraform Labs sluit deuren
Advertentie