Roy van Krieken Roy van Krieken
3 min. leestijd

Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin onder druk: grote namen in crypto kiezen voor KASPA

Foto: Shutterstock/photo_gonzo

Als je de cryptowereld volgt, heb je ongetwijfeld gehoord van Kaspa (KAS). Deze opkomende crypto maakt momenteel furore en wordt door velen gezien als Bitcoin 2.0. De veelbelovende munt steelt al maanden de show in het cryptoland en heeft zich in korte tijd binnen de top van de markt genesteld.

Grote BTC miner breidt uit naar KASPA

Het grote nieuws kwam een paar weken terug toen Marathon Digital, de grootste beursgenoteerde Bitcoin miner, aankondigde hun activiteiten uit te breiden naar de nieuwe layer-1 protocol Kaspa.

De miningzwaargewicht heeft aangegeven dat het met minen van KAS tot wel 95 procent hogere winstmarges kan behalen. Sinds september vorig jaar heeft Marathon al Kaspa ter waarde van 16 miljoen dollar gemined. Sindsdien is de koers met een jaloersmakende 420% de lucht in geschoten, terwijl bitcoin ‘slechts’ een prijsstijging van 135% heeft gezien.

Kaspa’s enorme groeipotentieel

Wat maakt Kaspa zo bijzonder? Net als Bitcoin is het een open, gedecentraliseerd Layer-1-protocol dat gebruikmaakt van het Proof-of-Work (PoW) consensmechanisme.

Waar Bitcoin door velen wordt bekritiseerd om zijn beperkte schaalbaarheid, bestempelt Kaspa zichzelf als ‘s werelds snelste, open-source en volledig decentraal layer 1 protool dat onbeperkt schaalbaar is.  Kaspa is uniek omdat het zichzelf geen blockchain noemt, maar een blockDAG. Hiermee kunnen meerdere transactieblokken tegelijkertijd worden gemaakt, wat Kaspa sneller en efficiënter maakt dan veel andere cryptocurrencies. Terwijl het netwerk razendsnel transactieblokken valideert, blijft de veiligheid gewaarborgd dankzij het vertrouwde PoW-mechanisme.

Kaspa werd eind 2021 in het leven geroepen om met een unieke aanpak een oplossing te bieden voor Bitcoin’s bekende schaalbaarheidsprobleem. Als relatief nieuwe speler in de crypto-wereld biedt Kaspa nog veel groeipotentieel. Terwijl Bitcoin dagelijks tussen de 700.000 en een miljoen actieve adressen heeft, telt Kaspa momenteel ongeveer 20.000 actieve adressen.

Crypto mining weer toegankelijk dankzij Kaspa

Bitcoin zit qua adoptie inmiddels al in een dusdanig vergevorded stadium dat het voor doorsnee investeerders nagenoeg onmogelijk is om zelf bitcoins te minen. De mining-industrie wordt namelijk gedomineerd door beursgenoteerde bedrijven zoals Marathon Digital.

Om enige kans te maken op een BTC-beloning, moet je enorme hoeveelheden rekenkracht inzetten. Dit betekent dat individuele miners zonder toegang tot grootschalige mining-apparatuur en goedkope energie vrijwel geen kans hebben om winstgevend te minen. Kaspa gooit de deur naar de revolutionaire mining-wereld echter alsnog open. In tegenstelling tot bitcoin is het minen van kaspa momenteel nog bereikbaar voor nieuwkomers

Innovatieve bedrijven zoals Rollman Mining kunnen je helpen om te starten met Kaspa-mining. Zij bieden concurrerende prijzen voor miningmachines, die vervolgens door hun experts worden aangesloten op een locatie met gunstige elektriciteitstarieven. De machines worden opgenomen in een mining-pool en onderhouden door het bedrijf.

Hierdoor kun je, zonder enige kennis van het ingewikkelde mining-proces, vanuit je luie stoel crypto verdienen. Rollman Mining zorgt voor alle technische aspecten, zodat jij kunt profiteren van de opbrengsten van je eigen miningmachine.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar Kaspa mining, is dit misschien wel het moment om er dieper in te duiken, met de hulp van een partij als Rollman Mining wordt dit namelijk vrij eenvoudig gemaakt. En als kers op de taart krijg je nu tijdelijk zelfs 500 euro korting op je eerste aankoop. Onthoud wel: zoals met alle investeringen in crypto, is het cruciaal om je goed te informeren en de risico’s zorgvuldig af te wegen voordat je besluit te investeren of te beginnen met minen.

Ga naar Rollman Mining

 

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie