Kevin Schijven Kevin Schijven
18/03/2019 16:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2023 09:39

Betaal nu met XRP bij meer dan 3,3 miljoen webwinkels!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Betaal nu met XRP bij meer dan 3,3 miljoen webwinkels!

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

XRP, de cryptocurrency van Ripple, kan nu gebruikt worden bij meer dan 3,3 miljoen online winkels. De app die dit mogelijk maakt is ontwikkeld door de Ripple-gemeenschap.
Op 7 maart bericht Wietse Wind, oprichter van XRPL Labs, op Twitter dat hij een beloning van meer dan 3.000 XRP uitlooft aan de persoon die XRP succesvol met het betalingsplatform WooCommerce weet te integreren.
Zo’n anderhalve week later heeft ontwikkelaar Jesper Wallin (@empatogen) de beloning ontvangen nadat hij een plugin heeft ontwikkeld die het mogelijk maakt voor gebruikers van WooCommerce om met XRP te betalen.


Wietse Wind geeft aan dat hij de plugin getest heeft en de beloning heeft uitbetaald. De beloning was inmiddels gestegen naar 4.635 XRP, ter waarde van zo’n $1.469.
WooCommerce is een open source e-commerce platform gemaakt voor WordPress and wordt ondersteund door zo’n 3,3 miljoen webwinkels. Gebruikers kunnen de nieuwe plugin via GitHub downloaden.
Jesper Wallin schrijft vervolgens op Twitter dat hij goede beveiliging zeer waardeert en daarom 1.000 XRP zal uitloven aan de eerste persoon die succesvol misbruik maakt van de nieuwe plugin door een bestelling als betaald te bestempelen zonder dat er daadwerkelijk een betaling heeft plaatsgevonden
De Nederlander Wietse Wind, oprichter van XPRL Labs, heeft de laatste tijd veel invloed op Ripple’s XRP gehad waaronder de creatie van de XRP Tip Bot waarmee sociale mediagebruikers XRP naar elkaar kunnen sturen.
Onlangs kondigde Wietse Wind op Twitter een XRP-ontmoeting aan in Amersfoort op 20 april. Mensen die interesse hebben om deze ontmoeting te bezoeken kunnen hieronder de details vinden om zich aan te melden:


Begin vorige maand kondigde CoinGate aan dat het XRP accepteert voor betalingen bij meer dan 4.500 webwinkels.
Cryptocurrency-exchange Huobi kondigde begin deze maand aan dat het XRP ondersteunt op haar over-the-counter (OTC) exchange.
Ondanks al het goede nieuws staat de koers van XRP licht in het rood na het weekend.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie