Ivo Melchers Ivo Melchers
2 min. leestijd

Avalanche crypto stijgt 23% na groot JPMorgan nieuws

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche crypto stijgt 23% na groot JPMorgan nieuws

Foto: William Barton/Shutterstock

Avalanche (AVAX) is een van de hardste stijgers van vandaag dankzij een samenwerking met de Amerikaanse bankgigant JPMorgan. JPMorgan zal de krachten van het Avalanche netwerk inzetten om haar doel van het digitaliseren en tokeniseren van wereldwijde activa te bereiken. Het nieuws heeft AVAX tot zijn hoogste prijs van dit jaar laten stijgen.

Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO
Kans voor toncoin? Cryptowedders zien grote kans op vroege vrijlating CEO

Samenwerking JPMorgan’s Onyx en Avalanche

Avalanche kondigde gistermiddag de samenwerking met JPMorgan en vermogensbeheerder Apollo Global aan. De samenwerking valt onder de paraplu van ‘project Guardian’ dat eind oktober werd aangekondigd. Deze is gelanceerd door de Monetary Authority of Singapore (MAS) in samenwerking met vijftien financiële instellingen om een regulerend raamwerk en samenwerking te bevorderen voor de overzicht en regulering van grensoverschrijdende crypto-transacties.

De samenwerking omvat het gebruik van LayerZero Labs om Onyx, een op Ethereum (ETH) gebaseerd blockchainplatform van JPMorgan, te koppelen met een geautoriseerd Avalanche Evergreen Subnet.

Een Avalanche Evergreen Subnet is simpel gezegd een individuele blockchain die speciaal is ontworpen voor de behoeften van instellingen. De integratie van Onyx en Avalanche is gericht op het stroomlijnen van inschrijvingen en aflossingen voor fondsen die worden aangeboden door WisdomTree Prime.

De proof-of-concept (POC) uitgevoerd door Onyx en Apollo Global illustreert hoe blockchaintechnologie en tokenisatie portfoliobeheer kunnen automatiseren. Hoewel het concept werd gestest in een gecontroleerde omgeveing, legt het de basis voor een mogelijke brede toepassing en illustreert het de transformatieve kracht van blockchain bij het hervormen van traditionele financiële processen.

De AVAX koers reageert uiterst positief op het nieuws. AVAX staat op het moment van schrijven namelijk 23 procent hoger dan 24 uur geleden. De koers heeft een absolute piek van nipt boven de 24 dollar neergezet waarmee het eerdere jaarlijkse hoogtepunt van vlak onder de 23 dollar, dat begin februari werd behaald, is overschreden.

Advertisement

JPMorgan zet aandelen op eigen blockchain

Iets meer dan een maand geleden zette JPMorgan reguliere aandelen in één van BlackRocks geldmarktfonsen op zijn eigen Onyx blockchain. Vervolgens verstuurde het bedrijf deze naar de Britse bank Barclays. Door Onyx te gebruiken was de overdracht vrijwel onmiddellijk en waren de kosten een stuk lager.

Via Onyx kunnen klanten van JPMorgan een divers scala aan activa tokenizen, waardoor ze genoeg onderpand kunnen creëren om leningen te verkrijgen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie