Tim Kamp Tim Kamp
3 min. leestijd

Assassin’s Creed-makers wagen zich aan ambitieus crypto-project

Nieuwe titel belooft naadloze integratie van crypto in spelervaring

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Enorm gamingbedrijf onthult nieuw blockchain spel

Foto: Tada Images/Shutterstock

Ubisoft, ontwikkelaars van de bekende videogameserie Assassin’s Creed, lanceert de eerste crypto videogame ‘Champions Tactics’ deze maand. Op 23 oktober zal de Web3-game beschikbaar zijn op pc, zo liet het weten in een X-post. In de game kun je verschillende digitale objecten verzamelen die dienen als NFT’s in de echte wereld.

Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs
Langverwachte nieuwe crypto nu verhandelbaar, voor deze prijs

Ubisoft zet in op blockchain met nieuwe RPG

Champions Tactics: Grimoria Chronicles, zoals de game volledig heet, heeft diverse items die in de game te verdienen zijn. Door middel van gevechten kunnen objecten verdiend worden die op de blockchain verhandelbaar zijn. De Franse gamegigant lanceert daarmee een echte Web3-game.

Dat is overigens niet de eerste keer dat het gamebedrijf de wereld van blockchain en NFT’s betreed. Eerder deed Ubisoft dat in 2021, waar het gemixte reacties op kreeg. Het bedrijf onderzoekt de blockchain al enkele jaren, sinds 2019. De game is een rollenspel waarin spelers teams van Dungeon & Dragons-personages verzamelen. Deze in-game personages worden dan gebruikt om mee te vechten tegen andere gebruikers, blijkt het cryptonieuws.

Ubisoft heeft al verklapt dat “in het hart van ‘Champions Tactics’ een verzameling van 75.000 Champions ligt.” Dat zijn de digitale collectibles zijn die in het spel worden gebruikt. Deze zijn vervolgens verhandelbaar op de blockchain, aldus de verklaring.

Het spel maakt gebruik van een crafting-systeem genaamd The Forge. Daarin kunnen spelers hun Champions (karakters) combineren met andere Champions om de best-mogelijke speelbare personages te maken.

Advertentie

Ubisoft blijft innoveren met Web3, maar legt focus op gameplay

De game wordt gelanceerd op het Oasys Home Verse gamingnetwerk. Toch moet volgens de Vice President van Ubisofts Strategic Innovation Lab de nadruk niet liggen op de blockchain-technologie:

“Met Champions Tactics willen we dat de Web3-technologie naadloos naar de achtergrond verdwijnt, zodat spelers volledig kunnen opgaan in het plezier en de strategie van het spel”, zegt Nicolas Pouard in een persbericht.

Toch is Ubisoft al langer bezig met de ruggengraat van crypto. Los van aanstaande game kwamen er eind vorig jaar al NFT’s op de markt. Deze 9.999 stuks werden toen nog gratis weggegeven op het Ethereum-netwerk om als profielfoto te gebruiken in The Warlords. Momenteel zijn die NFT’s te koop voor een prijs van $60 aan ETH op de marktplaats OpenSea.

Collega Sylvain Loe-Mie sluit aan op het statement van Pouard:

“Dit is geen GameFi, het gaat om pure, meeslepende gameplay die spelers aantrekt, terwijl ze de vrijheid krijgen om hun bezittingen te bezitten en de toekomst van de game vorm te geven,” zei de Executive Producer.

Als onafhankelijk nieuwsplatform is ons doel jou op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de cryptowereld. Volg ons gratis op Google News om ons te ondersteunen en zorg ervoor dat je altijd direct het laatste nieuws ontvangt.

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim Kamp is sinds september 2023 redacteur bij Crypto Insiders. Met een HBO Bachelor in Sport, Management & Ondernemen van de Hogeschool van Amsterdam en ervaring bij BitKamp, brengt hij een unieke combinatie van marketingkennis en crypto-expertise. Zijn passie voor cryptocurrency ontstond vanuit een interesse in geldbeheer en investeren, wat hem uiteindelijk naar Bitcoin leidde. Bij Crypto Insiders deelt hij nu zijn kennis en inzichten met een breed publiek.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Bitcoin-Kurs schießt in die Höhe – Fed senkt Zinsen überraschend um 0,5 %
Bitcoin koers krijgt steun van onverwachte economische factoren
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

cryptobelegger miljonair in 3 dagen
Cryptomiljonair in drie dagen? Anonieme belegger kreeg het voor elkaar
AI-crypto steeg met 160%, dit nieuws zit erachter
AI-crypto stijgt met 160%, dit nieuws zit erachter
SUI naar $10? Drie crypto om in de gaten te houden
SUI naar $10? Drie crypto om in de gaten te houden
Advertentie