Nick de Jong Nick de Jong
2 min. leestijd

Apecoin schiet plotseling met 100% omhoog – wat zit hierachter?

APE crypto steeg 100% in het weekend na nieuwe aankondiging

ApeCoin-APE
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Apecoin schiet plotseling met 100% omhoog - wat zit hierachter?

Foto: mundissima/Shutterstock

Soms kunnen bepaalde altcoins plotseling zeer populair worden, maar dan enkele maanden later weer compleet in de vergetelheid te raken. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na een grote crash.

Apecoin (APE) is zo’n munt. Dit weekend maakte Apecoin echter een opmerkelijke koersstijging door, waardoor het opnieuw de aandacht van investeerders trekt. Waar was deze stijging aan te danken?

Dogecoin koers stijgt 10% door een enkel woord van Elon Musk
Dogecoin koers stijgt 10% door een enkel woord van Elon Musk

Apecoin krijgt nieuwe “bridge”-functie

Apecoin heeft in het verleden een flinke daling meegemaakt. Deze crash vond plaats in de periode dat veel non-fungible tokens (NFT’s) flink daalden in waarde. APE, ontwikkeld door de makers van de Bored Ape Yacht Club (BYAC), is namelijk sterk verbonden aan de NFT-markt.

Hierdoor waren veel investeerders de munt uit het oog verloren. Althans, tot het team achter de munt op zaterdag een mededeling publiceerde:

“Bridges zijn actief. Breng nu je tokens naar ApeChain om direct rendement te beginnen verdienen op APE, ETH en verschillende stablecoins.

 

Je kunt onze officiële brug vinden op de pas bijgewerkte ApeChain-website, samen met veel van onze partners en de apps die al beschikbaar zijn op Apechain.

 

Uit de aankondiging blijkt dat men op het Ape-netwerk nu ook gebruik kan maken van verschillende “bridges”. Deze bruggen verbinden verschillende blockchains en maken het mogelijk om tokens van het ene netwerk naar het andere over te dragen.

Daarnaast kunnen gebruikers op het Ape-netwerk nu “native yield” genereren, wat inhoudt dat ze rente kunnen verdienen op hun activa door deze vast te zetten of te gebruiken in bepaalde DeFi-protocollen binnen het Ape-ecosysteem.

Met de nieuwe mogelijkheden probeert het team achter de munt meer ontwikkelaars naar het ecosysteem van APE te trekken.

Advertentie

APE koers en marktkapitaal neemt flinke vlucht

Naar aanleiding van deze aankondiging groeide het enthousiasme onder de trouwe volgers en zien we weer veel hype omtrent APE.

Door het enthousiasme sloegen investeerders de digitale munt flink in. Hierdoor reageerde de koers van Ape direct met een stijging van bijna 100% in het weekend. De prijs van de munt nam toe van 0,75 dollar naar 1,59 dollar en komt vanochtend uit op 1,49 dollar.

Naast de koersstijging nam ook het marktkapitaal van de munt een flinke vlucht omhoog. Deze knalde namelijk door de 1 miljard dollar heen tijdens de opwaartse trend. Hierdoor staat de munt inmiddels ook weer in de top 100 van grootste cryptocurrencies, een lijst die de munt al tijden geleden uit het oog was verloren.

Geen tijd om al het nieuws op de voet te volgen? Luister & volg onze podcast op spotify,  Apple podcast of kijk ‘m terug op Youtube  – Ivan en Raoul praten je helemaal bij.

Deel dit artikel
Nick de Jong

Nick de Jong is sinds maart 2024 werkzaam bij Crypto Insiders. Naast zijn werk als juridisch ondersteuner voor de overheid, verdiept hij zich sinds 2015 in cryptocurrencies. De technologie achter digitale munten en hun maatschappelijke invloed fascineren hem. Hij is gespecialiseerd in blockchain en marktanalyses, en streeft ernaar om complexe cryptokwesties begrijpelijk te maken voor een breder publiek.

Net binnen
Trending
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Bitcoin in gevaar? Eerste crypto-codes gekraakt met kwantumcomputer
Waarom we vandaag de verjaardag van Bitcoin bedenker Satoshi Nakamoto vieren
‘Bitcoin bedenker’ wil meer dan 1 biljoen euro schadevergoeding
Man zoekt 8.000 bitcoins op vuilnisbelt, klaagt overheid aan
Man gooit per ongeluk €500 miljoen aan bitcoin weg, klaagt gemeente aan
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Megabedrijf BlackRock verkoopt zijn bitcoins, koopt er ethereum voor
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Cryptobeurs getroffen door grootschalige hack, meer dan €46 miljoen gestolen
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Dogecoin ontploft door Musk, XRP rechtszaak nieuws en meer
Crypto Ontbijt: Dogecoin ontploft door Musk, XRP rechtszaak nieuws en meer
Bitcoin slechts haartje verwijderd van bullrun, zegt Nederlandse analist
Bitcoin slechts haartje verwijderd van bullrun, zegt Nederlandse analist
mr-crypto-scam-pump-dump-youtube
Crypto-schandaal rond MrBeast: ‘$10 miljoen verdiend aan pump & dumps’
Advertentie