Simon Bosch Simon Bosch
2 min. leestijd

Altcoins hebben bitcoin in het vizier, ‘altseason’ op de loer

Bitcoin-BTC Solana-SOL Ethereum-ETH more-coins-icon
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit moet gebeuren voor een nieuw altcoin seizoen in crypto

Foto: Dragos Asaftei/Shutterstock

Vanmiddag schreven we dat sommige analisten denken dat we aan de vooravond staan van ‘altseason’, maar dat niet iedereen hiervan overtuigd is. Volgens Glassnode begint de rotatie naar altcoins inderdaad op gang te komen.

Franse president Macron reageert op arrestatie Telegram CEO
Franse president Macron reageert op arrestatie Telegram CEO

Is ‘altseason’ dan toch begonnen?

Dat schrijft het on-chain onderzoeksbureau in het wekelijkse rapport The Week Onchain. Handelaren lijken steeds meer bereid te zijn om risico te nemen. Weliswaar groeiden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) vorige week nog, maar altcoins beginnen nu in verhouding meer tractie te krijgen. Coins waar veel geld naartoe is vertrokken zijn solana (SOL), polkadot (DOT), cosmos (ATOM) en aanverwante coins in deze ecosystemen.

Glassnode heeft zijn eigen ‘altseason-indicator’, die na een korte dip in januari sinds 4 februari weer ‘aan’ staat. Dat betekent dat altcoins harder zouden moeten groeien dan bitcoin en dat het momentum voor de altcoins toeneemt.

Met name in bearmarkten is het volgens deze indicator ongunstig om te investeren in altcoins, die zijn namelijk volatieler en dalen dus ook harder als bitcoin daalt. We moeten benadrukken dat altcoins best kunnen stijgen als de indicator ‘uit’ staat, het betekent slechts dat bitcoin dan beter presteert dan de gemiddelde altcoin.

Bitcoin had bij de publicatie van het rapport een dominantie van 52,4% van de gehele cryptomarkt. Ethereum en stablecoins waren respectievelijk goed voor 17% en 7%, terwijl andere altcoins 23,6% van de markt hadden. Als de omstandigheden optimaal zijn voor altcoins, dan zal het aandeel van bitcoin de komende tijd af moeten nemen.

De Altcoin Season Index van BlockchainCenter toont eveneens dat de markt bijna in ‘altseason-territorium’ zit. Die index staat nu op een waarde van 59, terwijl hij voor altseason op minimaal 75 moet staan. Op 19 februari piekte de maatstaf bovendien op 71, altseason is dus relatief snel te bereiken.

Advertisement

Markt nog steeds bullish op bitcoin

Toch lijkt het erop dat handelaren niet minder bullish zijn geworden op bitcoin (BTC), alhoewel er wel enige rotatie plaats zou vinden. Vorige week waren de nieuwe spot-ETF’s voor bitcoin de grootste bestemming van nieuw kapitaal. Ook is het aantal bitcoins op Coinbase al sinds 2015 niet zo laag geweest als nu.


De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon Bosch is een fanatiek macro-analist die diepgaand onderzoek doet naar onderwerpen waar de meeste mensen niet naar willen kijken. Hij richt zich op de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld en onderzoekt alles met twee kanten. Volgens Simon bestaan er geen onderwerpen zonder twee kanten en is een sceptische blik altijd nodig. Hij gelooft dat de wereld kapot is en dat crypto een deel van de oplossing kan zijn.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie