Foto: Muhammed AKAN/ Shutttertock
Algorand (ALGO) kondigt aan dat het smart contract platform wordt uitgebreid met een nieuwe contract-to-contract functionaliteit. Hiermee worden veel uitgebreidere en ingewikkeldere smart contracts mogelijk.
Om precies te zijn, kunnen de verschillende smart contracts met elkaar ‘bellen’, zodat de functies van verschillende applicaties worden gecombineerd. Bellen houdt bij smart contracts in dat de hash van een transactie terug kan worden geplaatst in de blockchain. In dit geval kan het ene contract met het andere worden verbonden.
Algorand update maakt smart contracts automatisch
Eigenlijk kon dit voorheen ook al, echter was dit alleen mogelijk als een ontwikkelaar handmatig de data van het ene smart contract in een tweede zou opslaan. Dat is een onnodig lang en ingewikkeld proces. Met deze upgrade gebeurt dit automatisch. Paul Riegle, Chief Product Officer van Algorand, zegt:
“De kracht en bruikbaarheid van de Algorand-blockchain is flink toegenomen de afgelopen maanden. Ontwikkelaars maken al veelzijdige applicaties op het platform die een groot aantal industrieën compleet om zullen gooien.”
Zelfs geschikt voor smart watches
Een belangrijk onderdeel van de nieuwe functie is ‘Falcon Keys’. Met deze sleutels kun je zogenaamde ‘State Proofs’ maken. Daarmee kan Algorand worden gebruikt in apparaten die maar weinig stroom verbruiken, zoals smartwatches, telefoons en zelfs op andere blockchains. Algorand is van zichzelf al vrij energiezuinig, daar komt deze functionaliteit dus nog bovenop. Bovendien zijn de Falcon Keys ‘quantum secure’. Dat betekent dat je met quantumcomputers niet in staat zou moeten zijn om de versleuteling van de blockchain te ontrafelen.
Ontwikkelaars kunnen programma’s, geschreven in de programmeertalen Python en de decentrale app-specifieke programmeertaal Reach, gebruiken om apps op Algorand te maken. De ontwikkelaars van de blockchain benadrukken graag dat Algorand sinds de introductie in 2019 nog geen enkele keer last heeft gehad van downtime. Begin dit jaar kondigde de Algorand Foundation een fonds van 300 miljoen Amerikaanse dollar aan om decentralized finance (DeFi) te stimuleren. Niet veel later kwam daar een potje van 10 miljoen USD achteraan.
1/ #Algorand continues to deliver the technology required to power applications & solutions of the future with the latest protocol release hitting MainNet today 👉 https://t.co/9uGfzCO7qI pic.twitter.com/7mE08SLwZn
— Algorand Technologies (@Algorand) March 2, 2022