Marijn van Leeuwen Marijn van Leeuwen
3 min. leestijd

AI-crypto stijgt met 160%, dit nieuws zit erachter

Bittensor is de afgelopen maanden aanzienlijk gestegen, maar waarom?

Bittensor-TAO
s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
AI-crypto steeg met 160%, dit nieuws zit erachter

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Bittensor (TAO) heeft de afgelopen maand een aanzienlijke stijging gezien met 153 procent. Gegevens laten zien dat de AI-token de mogelijkheid heeft om nog verder te stijgen, ondanks dat een groot deel van de cryptomarkt in het rood handelt. Bittensor leidt daarbij de op AI gebaseerde tokens, die het allemaal goed lijken te doen.

Enorme rally van Bittensor (TAO)

De afgelopen tijd heeft bittensor uitstekend gepresteerd. De afgelopen zeven dagen heeft de koers een stijging van 12,9 procent gezien. De afgelopen 24 uur zag de koers een daling van 1,2 procent door een spontane daling in de avond van 8 oktober.

Deze cijfers zijn nog niet zo bijzonder als we kijken naar de gestage groei in de afgelopen maand. In 30 dagen is de prijs van bittensor met 153,7 procent gestegen.

Op de maandelijkse grafiek is de stijging van bittensor goed te zien. Bron: CoinMarketCap.
Op de maandelijkse grafiek is de stijging van bittensor goed te zien. Bron: CoinMarketCap.

Als we kijken naar de koers van bittensor over de afgelopen drie maanden is te zien dat het herstel van de koers rond 7 september begon. Hier is te zien hoe de koers met een aanzienlijke 207% steeg in een maand van $220 op 7 september naar $678 op 7 oktober.

De prijsgroei van TAO gaat gepaard met een aanzienlijke stijging in handelsvolume, dat tussen 7 september en 7 oktober met 286% is gestegen, wat wijst op grotere interesse van handelaren in het token. Ook de marktkapitalisatie is gestegen van $1,7 miljard naar $4,7 miljard, wat een stijging van 171% betekent.

Het gedecentraliseerde AI fonds van Grayscale

De grootste factor voor de prijsstijging van bittensor is het gedecentraliseerde AI fonds van Grayscale. Op 17 juli kondigde Grayscale de lancering van een investeringsproduct genaamd het ‘Grayscale Decentralised AI Fund’, dat waarde zou ontlenen aan de prijs van de native tokens van gedecentraliseerde AI protocollen, waaronder bittensor.

Twee weken geleden besloot Grayscale de hoeveelheid TAO in de wallet van 2,6 procent naar 27,6 procent te verhogen, bijna op hetzelfde niveau als Near Protocol, de marktleider. Op 4 oktober bedroeg de hoeveelheid TAO in het fonds zelfs 29,5 procent, wat iets beter was dan dat van NEAR, die op 29,15 procent uitkwam.

Deze stijging aan TAO in het fonds lijkt de belangrijkste drijfveer te vormen voor het token om zodanig te stijgen. In eerder cryptonieuws lieten we ook al weten hoe bittensor nu beschikbaar is op Bitvavo.

Bitcoin koers naar de maan in ‘Uptober’?

In onze nieuwe podcast op Spotify of Apple podcast bespreken onze hosts het laatste cryptonieuws, en gaan ze in op de vraag die iedereen bezighoudt: Wat kunnen we verwachten van de bitcoin koers in Uptober?

Ivan duikt dieper in de cijfers en trends – want de perfecte storm kan onderweg zijn. Daarnaast worden de grote stappen in crypto-adoptie en de risico’s die daarbij komen kijken uitgebreid besproken.

Gratis luisteren

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen schrijft voor Crypto Insiders sinds augustus 2024. Zijn passie voor schrijven begon al op de middelbare school en werd verder ontwikkeld tijdens zijn studie. Na het verlaten van zijn opleiding Toegepaste Psychologie, verdiepte hij zich in SEO en de wereld van cryptocurrency, met een speciale interesse in Bitcoin en blockchaintechnologie. Marijn focust zich voornamelijk op regulatie en marktupdates, en hoopt lezers te inspireren om meer onderzoek te doen naar crypto.

Net binnen
Trending
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin-whale uit 2009 dumpt miljoenen vlak voor Satoshi-onthulling
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Bitcoin houders opgelet: de geschiedenis kan zich gaan herhalen
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Man verliest 7000 bitcoins met één verkeerde worp, €424 miljoen weg
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
Het grote Bitcoingeheim onthuld, moeten we ons zorgen maken?
$2 miljard aan bitcoin verplaatst door VS, koers reageert
Cryptomarkt houdt adem in: $4 miljard aan BTC mogelijk te koop
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

cryptobelegger miljonair in 3 dagen
Cryptomiljonair in drie dagen? Anonieme belegger kreeg het voor elkaar
Solana is een crypto voor rommel en oplichting, zegt ex-geheim agent
Solana is een crypto voor rommel en oplichting, zegt ex-geheim agent
Waarom stijgen memecoins zo hard vandaag?
Waarom stijgen memecoins zo hard vandaag?
Advertentie