Kevin Schijven Kevin Schijven
2 min. leestijd

AI-crypto kelderen ondanks recordomzet Nvidia: markt verbaasd

FET, TAO en RNDR zien forse verliezen ondanks positieve Nvidia-cijfers

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Cryptobedrijven ervaren slechtste week van 2024, aandelen hard gedaald

Foto: Shutterstock/Artit Wongpradu

Artificial intelligence (AI) cryptomunten hebben een flinke schok te verduren gekregen na de gemengde resultaten van Nvidia voor het tweede kwartaal van 2024.

Hoewel de Amerikaanse techgigant indrukwekkende cijfers rapporteerde, bleken de resultaten niet voldoende om investeerders te overtuigen. Zo volgde na de publicatie van de cijfers een daling van zowel Nvidia-aandelen als AI-gerelateerde cryptomunten.

Nvidia behaalt recordomzet

Nvidia maakte op 28 augustus zijn langverwachte kwartaalcijfers bekend. Hierin rapporteerde het een recordomzet van $30 miljard in het tweede kwartaal van 2024. Dit is een stijging van 15% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Hiermee overtrof Nvidia de verwachtte $28,7 miljard omzet.

De aankondiging werd door velen gezien als een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van de AI-sector. De vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn zelfs nog optimistischer met een verwachte omzet van $32,4 miljard.

Ondanks recordomzet dalen AI-crypto

Ondanks de positieve resultaten, viel de reactie van de markten tegen. Nvidia’s aandelen daalden in de nabeurshandel met 6,89% naar $116,95, en AI-cryptotokens volgden snel. Artificial Superintelligence Alliance (FET) daalde met 7,8%, Bittensor (TAO) met 4,5%, en Render (RNDR) verloor 6,8% in waarde.

Het lijkt erop dat, ondanks Nvidia’s sterke cijfers, investeerders hogere verwachtingen hadden.

“Beter dan verwacht is niet genoeg voor Nvidia. Investeerders verwachten dat dit bedrijf de verwachtingen volledig overtreft,” aldus Lisa Abramowicz, een marktcommentator.

De daling in waarde van AI-crypto-tokens, zoals FET, TAO en RNDR, kan gedeeltelijk worden toegeschreven aan de nauwe band die deze tokens hebben met Nvidia’s prestaties. Na eerdere kwartaalcijfers van Nvidia werden vergelijkbare terugvallen in de waarde van deze tokens waargenomen, ondanks sterke resultaten van het bedrijf. Dit keer lijkt het niet anders te zijn.

De Toekomst van AI en Nvidia

Ondanks de korte termijn zorgen, blijft de langetermijnvisie voor Nvidia en de AI-sector positief. Volgens Nvidia’s CFO Collette Kress ligt het bedrijf op schema om zijn nieuwe “Blackwell” chips tegen het einde van het jaar te lanceren met een verwachte aanhoudende vraag tot ver in 2026.

Deze chips zullen naar verwachting een belangrijke drijvende kracht zijn achter de toekomstige groei van Nvidia, vooral in de Chinese markt waar het bedrijf aanzienlijke winsten rapporteerde

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen - waarschuwing voor senioren
Vrouw (83) beroofd van €1,3 miljoen – waarschuwing voor senioren
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Amateur bitcoin miner krijgt door toeval de jackpot, in één klap rijk
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin op scherp, zet woensdag en donderdag in je agenda
Bitcoin-eenjaar-geleden-rekensom-wat-1000euro
Rekensom: Wat €1000 in Bitcoin een jaar geleden nu waard zou zijn
Bitcoin daalt, recessie dreigt - Nederlandse analist deelt zijn plan
Bitcoin daalt, recessie dreigt – Nederlandse analist deelt zijn plan
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, twijfelt over onverwacht fortuin
Vrouw (26) ontving €2,5 miljoen in crypto, worstelt met nieuwe realiteit
‘Apple CEO’ belooft je Bitcoin te verdubbelen tijdens iPhone 16 onthulling
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Crypto Rewind: Bitcoin crash, Cardano upgrade, Ripple nieuws en meer
Advertentie