Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
2 min. leestijd

AI brengt crypto tot leven: Memecoins worden bewegend kunstwerk

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Solana verwelkomt opvallend veel nieuwe crypto’s, memecoins domineren

Foto: Maurice Norbert/Shutterstock

De ontwikkelingen in de wereld van kunstmatige intelligentie (AI) volgen elkaar in hoog tempo op. Twee jaar geleden maakte OpenAI zijn chatbot ChatGPT publiekelijk beschikbaar, en trok daarmee veel aandacht. Inmiddels zijn er diverse systemen ontwikkeld die vanuit het niets muziek, kunst, video’s en meer kunnen genereren.

Gaat de solana koers in september harder zakken dan bitcoin?
Gaat de solana koers in september harder zakken dan bitcoin?

Van afbeelding tot video met AI

Het AI systeem Luma AI lanceerde in juni zijn nieuwe AI platform Dream Machine. Het kan realistische video’s op basis van statische afbeeldingen en een tekst prompt. Hierdoor komen stilstaande beelden tot leven.

Een treffend voorbeeld is de beroemde meme van een meisje dat met een lach in de camera kijkt, terwijl een huis op de achtergrond in brand staat. Dankzij de Dream Machine is deze afbeelding geanimeerd, waarbij het meisje haar hoofd draait en brandweerlieden in actie komen om het vuur te blussen.

Ook de crypto gemeenschap maakte gebruik van Dream Machine en brengt een aantal bekende crypto memes tot leven. Zo brachten Pepe (PEPE) enthousiastelingen hun mascotte, Pepe de Kikker, tot leven. Ook werd een foto van Tron (TRX) mede-oprichter Justin Sun gebruikt om hem aan het lachen te krijgen.

AI en crypto bieden samen potentie

In de combinatie van crypto en AI schuilt veel potentie. De bekende bitcoin (BTC) maximalist Anthony Pompliano gelooft dan ook dat de twee technologieën elkaar zullen versterken. In een recent interview met CNBC voorspelde hij dat bitcoin de voorkeursasset voor AI systemen zal worden, dankzij de productiviteitsverbeteringen die AI kan brengen en bitcoin’s superieure digitale geldvorm.

Pompliano stelt dat AI de wereldeconomie significant kan laten groeien, met bitcoin als veilige beleggingsoptie om deze nieuwe welvaart te beschermen. Deze visie wordt gedeeld door andere experts, die een convergentie van AI en crypto als een belangrijke drijfveer voor economische en technologische vooruitgang zien.

Advertisement

AI-crypto alliantie

Drie van de meest populaire op AI gerichte crypto projecten zijn bezig met een fusie. Fetch.AI, Ocean Protocol (OCEAN) en SingularityNET (AGIX) hebben besloten samen te werken onder de naam Artificial Superintelligence Alliance (ASI).

Het doel van ASI is om een krachtig ecosysteem te creëren dat de ontwikkeling en integratie van kunstmatige superintelligentie bevordert, met een nadruk op een gedecentraliseerde en democratische benadering van AI. CEO Ben Goertzel benadrukt dat deze fusie ongekende vooruitgang in AI zal stimuleren.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie