Ivo Melchers Ivo Melchers
4 min. leestijd

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat

s
icon-altcoins
Altcoin nieuws
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat

Foto: Viktor Kintop/Shutterstock

Hoewel de prijs van solana (SOL) de afgelopen jaren een jaloersmakend pad heeft bewandeld, is de reis zeker niet zonder ups en downs geweest. In dat opzicht zou de welbekende Dollar-Cost Averaging (DCA) strategie het een stuk makkelijker hebben gemaakt.

Door deze strategie toe te passen worden emoties uit het investeringsproces gehaald en een consistente gemiddelde aankoopprijs gerealiseerd. Dit artikel onderzoekt hoeveel geld je zou hebben verdiend als je de afgelopen twee jaar elke week 25 euro in solana had gestopt. De resultaten spreken voor zich.

Sinds kort heeft cryptobeurs Bitvavo een eigen DCA-functie. Ontvang nu een 10 euro welkomstbonus wanneer je een account bij Bitvavo aanmaakt.

Populaire crypto-investeringsstrategie: 25 euro SOL per week

Bijna iedereen in de crypto-wereld herkent het gevoel wel: voortdurend de koersgrafiek van je favoriete cryptomunten in de gaten houden, dag in dag uit, om te proberen op het optimale moment in te stappen.

Met de onvoorspelbaarheid van de cryptomarkt is het echter nagenoeg onmogelijk om te weten hoe de koers in de nabije toekomst gaat bewegen. Bovendien spelen emoties een belangrijke rol in de besluitvorming. Velen wachten lang op een koersdaling maar zijn op het beslissende moment alsnog te angstig om in te stappen. Anderen zijn juist weer te gretig en wachten vervolgens op nóg lagere prijzen, met het risico nooit in te stappen.

Met de populaire DCA-methode investeer je met regelmatige tussenpozen een vast bedrag, ongeacht de onderliggende koers. Bepaal voor jezelf hoeveel geld je kunt missen en kies of je je aankopen wilt spreiden per maand, week, of zelfs per dag. Aangezien je zowel op de pieken als dalen je positie uitbreidt, zal de gemiddelde aankoopprijs op termijn afvlakken. Bovendien hoef je je niet druk te maken om de beweeglijke prijsactie van het activum, waardoor je tevens voorkomt om foute beslissingen te maken die worden geleid door emoties.

Als je de afgelopen twee jaar iedere week 25 euro aan de kant had geschoven en in solana had gestopt, dan had je nu in totaal 2.225 euro geïnvesteerd. Deze 2.225 euro aan investeringen zou vandaag 16.834,80 waard zijn geweest. Dat is een indrukwekkende toename van maar liefst 656,62%.

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Het verloop wanneer je 25 euro per week in SOL investeerde – Bron: CryptoDCA

Het verbluffende resultaat van SOL benadrukt waarom de DCA-strategie een van de meest vertrouwde en effectieve benaderingen is in de beleggingswereld.

Veel beleggers die gebruik maken van de DCA-strategie hebben ontdekt dat het niet alleen hun financiële resultaten verbetert, maar ook hun gemoedsrust. Door de stress van marktbewegingen te elimineren, kunnen ze zich richten op hun langetermijndoelen zonder zich zorgen te maken over dagelijkse prijsschommelingen. Dit maakt DCA een aantrekkelijke optie voor zowel nieuwe als ervaren beleggers.

Automatisch XRP kopen op Bitvavo

Sinds kort biedt Bitvavo een handige nieuwe functie om de bovenstaande strategie zonder zorgen toe te passen. In plaats van zelf elke week of maand in te moeten loggen om je bitcoin aankoop te doen, kan Bitvavo dit nu automatisch voor je regelen.

De DCA-functie is gemakkelijk in te stellen. Je kiest welke crypto je elke week, om de week of maand wil kopen en de dag waarop je wil dat de order wordt uitgevoerd. Bitvavo zal vervolgens de order op een willekeurig moment van de door jou gekozen dag uitvoeren.

De aankoop zal worden gedaan met het EUR-saldo op je account. Het is dus van belang dat er genoeg tegoed op je account staat én dat je begrijpt dat je Bitvavo dient te machtigen om automatisch tegoed van je account af te trekken.

Beginnen met automatisch bitcoin kopen maar nog geen Bitvavo account? Maak via deze link een account aan en krijg 10 euro gratis tegoed en handel de eerste 10.000 euro helemaal gratis.

Pak 10 euro gratis

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk - eindigde in nachtmerrie
Uitgelicht Man kocht 334K bitcoins voor €0,01 per stuk – eindigde in nachtmerrie
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto coin
Succesvolle man boekte 566.500% winst door slimme zet in crypto
Bitcoin kan dit weekend onder $50.000 duiken, waarschuwt Arthur Hayes
Waarom daalt de bitcoin koers vandaag zo hard?
Bitcoin 'op randje van crash', 2021-scenario is mogelijk
Crypto Radar: Bitcoin koers klapt en zakt $2.500 in anderhalf uur tijd
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
XRP drama toch niet voorbij? Ripple vraagt uitstel boete voor beroep
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Bitcoin crash: crypto markt met $200 miljard gedaald
Cryptobeurs maakt eerste 1.000 Nederlanders die zich aanmelden PEPE miljonair
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe - steeg al 335%
Cryptobeurs Bitvavo voegt nieuwe memecoin toe – steeg al 335%
Solana ziet activiteit afnemen nu memecoin hype afneemt
Solana-gebruikers opgelet: Tokens kunnen plots vernietigd worden
Advertentie