Ernst & Young (EY), een van de ‘big four’ consultancy-bedrijven, gaat zijn blockchain-oplossingen verplaatsen van Ethereum (ETH) naar Polygon (MATIC). Dat maakt het bedrijf in een persbericht bekend.
Polygon is een schalingsoplossing gebouwd op Ethereum. Het maakt transacties op Ethereum goedkoper en sneller. Dit ook een van de redenen dat EY zijn blockchain-oplossingen verplaatst naar Polygon:
“Naarmate meer ondernemingen blockchaintechnologie gebruiken, zijn de transactievolumes en kosten op de belangrijkste openbare Ethereum-blockchain gestegen. Door gebruik te maken van Polygon’s commit chain-oplossingen kan de EY-organisatie zakelijke gebruikers grotere transactievolumes bieden met voorspelbare kosten en afwikkelingstijden en de mogelijkheid om transacties naar het openbare Ethereum-mainnet te verplaatsen.”
Ethereum kampt met hoge transactiekosten, mede als gevolg van de toenemende adoptie. Ook de non-fungible token (NFT) gekte draagt eraan bij dat het netwerk belast wordt. Een aantal projecten, waaronder Polygon, bieden nu schalingsoplossingen waardoor transacties goedkoper en sneller gedaan kunnen worden.
EY heeft verschillende blockchain-oplossingen. Door de samenwerking met Polygon zullen EY OpsChain en EY Blockchain Analyzer naar Polygon verplaatst worden. Ook gaan de twee aan private industry chains werken. EY Global Blockchain Leader Paul Brody zegt over het nieuws:
“De samenwerking met Polygon biedt EY-teams een krachtige set tools om transacties voor klanten te schalen en biedt een snellere routekaart naar integratie op het openbare Ethereum-mainnet. We ontdekten onze gedeelde prioriteiten rond open systemen en netwerken en het Ethereum-ecosysteem zou samenwerking op dit gebied veel gemakkelijker maken.”
EY zet de blockchain van Ethereum onder andere in om inkoopprocessen van bedrijven te stroomlijnen. De inkoop van benodigde spullen en grondstoffen verloopt meestal via zogenaamde Enterprise Resource Planning (ERP) systemen. Een bekende naam in deze wereld is SAP, software die de meeste bedrijven gebruiken voor deze processen. Toch kleven er nadelen aan aangezien veel bedrijven ook andere software gebruiken. Hiermee kunnen bedrijven alles via een centraal platform regelen.