Roan Egberts Roan Egberts
13/06/2024 18:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/06/2024 11:51

2024 is het jaar van de crypto-airdrops – al miljarden weggegeven

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Ontbijt: Airdrop Ethereum project, crypto regels VK en meer

Foto: Degimages/Shutterstock

Crypto airdrops zijn de afgelopen jaren erg populair onder de investeerders. In 2024 is er al meer dan $4 miljard aan cryptocurrencies uitgedeeld. Daarbij is het nog maar halverwege het jaar en zijn er nog grote airdrops in opkomst.

Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen 1 miljoen PEPE gratis

Gratis crypto airdrops

Een crypto airdrop is een gratis toewijzing van een nieuwe of bestaande cryptocurrency naar cryptohandelaren. Helemaal gratis? Ja, vaak is het doel van het toewijzen van gratis tokens om meer bekendheid te creëren aan de cryptocurrency. Bovendien gebruiken projecten het ook om investeerders te belonen voor hun steun of actieve deelname aan het project.

Vaak laten projecten ook tegenprestaties leveren om de gratis cryptocurrencies te ontvangen. Bijvoorbeeld het liken of delen van een social media pagina of je identiteit laten controleren door know your customer (KYC). Daarbij is het wel belangrijk om goed je onderzoek te doen en niet zomaar je gegevens te delen met derden.

Advertentie

4 miljard uitgedeeld

Dit jaar zijn er al heel veel cryptocurrencies uitgedeeld die samen een waarde van ongeveer $4 miljard hebben. De grootste crypto airdrops waren die van Jupiter, Starknet en Notcoin. Zij deelden ongeveer $1 miljard aan waarde uit. Verder waren ook projecten op Solana en Ethereum erg populair als het gaat om airdrops.

Uit een rapport van CoinGecko is historisch gezien de crypto airdrop van Uniswap de grootste ooit. Zij deelden $6,43 miljard aan waarde uit, gewaardeerd tegen de all-time high van $42,88.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Nadelen airdrops

Gratis klinkt goed, maar er zijn ook nadelen aan crypto airdrops. Zoals eerder aangegeven is het soms verplicht om gegevens over te dragen naar het project. Aangezien er veel hackers of kwaadwilligen zijn die je gegevens maar al te graag willen hebben, is het soms lastig om de officiële sites en kanalen te vinden voor de echte airdrop.

Bovendien zijn er investeerders die gebruikmaken van honderden portemonnees om gratis cryptotokens te ontvangen. Dat is niet de bedoeling, waardoor projecten geneigd zijn om bijvoorbeeld je identiteit te laten controleren.

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Geboorte van AI-supercrypto begint, miljarden in beweging
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Rapper koopt 90% van eigen crypto: koers stijgt 22.000%
Bitcoin prijsstijging zet gerelateerde cryptoprojecten in de spotlight
Bitcoin daalt, maar deze 3 altcoins boeken indrukwekkende winsten
Advertentie