Roan Egberts Roan Egberts
18/01/2024 13:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2024 12:18

23-jarige man uit Hengelo verdwijnt met miljoenen euro’s aan crypto

Nieuws
politie

Foto: Shutterstock/robert coolen

Een 23-jarige man uit Hengelo runde zijn eigen cryptobank. Zo konden particuliere beleggers bij de man hun geld inleggen voor cryptomunten. De beleggers die in crypto’s stapten, zoals bijvoorbeeld bitcoin (BTC) of ethereum (ETH), moesten minimaal een bedrag van vijfduizend euro inleggen. Inmiddels is de 23-jarige man nergens te bekennen, terwijl het schadebedrag in de miljoenen euro’s oploopt.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Meer dan 100 crypto-investeerders geld kwijt

De cryptohandelaar uit Hengelo stond bij velen bekend als een echt crypto-genie. Zo beloofde hij snelle rendementen die konden oplopen tot 50% per maand. De crypto-investeerders konden zelf kiezen of ze de winst wilden laten uitbetalen of het nog verder laten oplopen.

Door de beloften liep het snel onder de investeerders en heeft een groep van minstens honderd hun geld ingelegd bij de 23-jarige. Inmiddels heeft de cryptohandelaar via een mailtje naar alle beleggers laten weten dat al het geld verloren is gegaan. Hij gaf aan dat het volledig ingelegde bedrag van alle investeerders, inclusief zijn eigen geld weg was. Hierdoor kon hij ook niet meer de crypto-investeerders uitbetalen.

Advertentie

Schade loopt in de miljoenen euro’s

Het exacte aantal mensen dat geïnvesteerd heeft is nog niet duidelijk. Zo geeft advocaat Arjon Tieman, van Damsté advocaten, aan dat er nog meer gedupeerden zijn. Er moet rekening gehouden worden met mogelijk 300 cryptobeleggers die zijn opgelicht, maar dit kan nog snel verder oplopen, aldus Tieman.

Verder gaf Tieman aan dat de cryptobeleggers minimaal 5.000 euro moesten inleggen, maar hoorde hij ook dat bedragen snel oplopen. Sommigen hebben 80.000 euro gestort en als je dat bedrag vermenigvuldigt met het aantal gedupeerden, loopt het snel op in de miljoenen euro’s.

BITCOIN IS AL 4954 DAGEN WINSTGEVEND SINDS OPRICHTING
BITCOIN IS AL 4954 DAGEN WINSTGEVEND SINDS OPRICHTING

Cryptohandelaar nergens te bekennen

De 23-jarige man uit Hengelo is nergens te bekennen en daardoor is het lastig om hem op te pakken. Vorige week zou hij nog met de eerste selectie van voetbalclub HSC’21 op trainingskamp naar Turkije gaan. Maar ook dit ging niet door, hij meldde zich op het laatste moment af.

Mensen die gedupeerd zijn kunnen zich melden bij het kantoor Damsté advocaten. De stichting zet namens alle gedupeerden juridische stappen tegen deze malafide cryptohandelaar.

Deel dit artikel
Roan Egberts

In 2021 kwam Roan in aanraking met de wereld van cryptocurrencies en deed hij ook zijn eerste crypto-investeringen. Roan is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en volgt dan ook een financiële opleiding op Hogeschool Saxion. Momenteel volgt hij een minor in “Blockchain”. Met deze minor wil hij zijn kennis vergroten op het gebied van blockchain-technologie. Tot slot is Roan actief in het telegramkanaal van Crypto Insiders als beheerder, dus wie weet kom je hem daar ook tegen!

Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Bitcoin onder druk: Amerikaanse banenmarkt dwarsboomt bullrun
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin protocol stort in, miners zien inkomsten verdampen
Bitcoin krijgt nieuwe tik en valt onder $67.000, markt zwaar getroffen
Onderzoek toont harde data: ‘bitcoin zal crashen naar $50.000’
Advertentie