Foto: Jin Odin/Shutterstock
Bitcoin (BTC) lijkt te beginnen aan een tocht omhoog na maandag te zijn gecrasht. Destijds probeerde de munt door de $70.000 heen te breken. Maar net zoals vele andere ervoeren, kreeg de munt het op de eerste dag van de week niet voor elkaar. Wat volgde was een lange daling naar de $66.000. Maar slechts twee dagen later is bitcoin zijn tocht naar boven aan het hervatten.
Blik op de cryptomarkt
- Bitcoin is op het moment van schrijven $66.600 waard, wat duizend dollar meer is dan het dieptepunt van vanochtend. In het afgelopen uur is de munt met 0,6% gestegen. Dat is tot nu toe nog relatief mild, met veel speculatie of bitcoin deze uitbraak gaat volhouden.
- Ethereum (ETH) is op het moment van schrijven $3.350 waard. De munt is in het afgelopen uur met 0,5% gestegen.
- De hele cryptomarkt is gedurende de afgelopen 24 uur met 0,3% in omvang afgenomen. De markt is nu in totaal $2,51 biljoen waard, met een totaal 24-uurs-handelsvolume van $78 miljard.
- De bitcoin spot ETF’s zagen gisteren $18,3 miljoen vertrekken, terwijl de ethereum spot ETF’s juist $33 miljoen binnenhaalden.
Bitcoin laat dus een lichte stijging zien. Wessel, analist binnen de Crypto Insiders Discord, laat weten waar hij op dit moment naar kijkt:
“Bitcoin lijkt in de anticipatie naar de FOMC-meeting vanavond even hard te zijn gestegen, hoewel we deze gains nog niet echt hebben kunnen volhouden. Om weer wat meer bullish te worden wil ik graag zien dat de $67.000 doorbroken wordt. Dit hangt af van wat er vanavond gezegd gaat worden of dit kan lukken of niet.”
De hardste stijgers van de cryptomarkt
Een aantal altcoins zijn sterk in waarde toegenomen, met stijgingen van meerdere procenten. Bij veel van deze munten gaat het om een voortzetting. Zij zijn de dagen ervoor ook al hard in waarde toegenomen. Van de top 100 zijn het hardst gestegen:
- Kaspa (KAS), met een stijging van 6,2% in de afgelopen 24 uur;
- Beam (BEAM), met een stijging van 5,5% in de afgelopen 24 uur;
- XRP (XRP), met een stijging van 4,8% in de afgelopen 24 uur;
- Flow (FLOW), met een stijging van 3,3% in de afgelopen 24 uur;
- EOS (EOS), met een stijging van 3,2% in de afgelopen 24 uur.
De stijging van XRP is wellicht wel het indrukwekkendst. XRP is de 6e grootste munt wat betreft marktkapitalisatie. De toename in omvang bedraagt dan ook meerdere miljarden dollars. De afgelopen maand is XRP maar liefst 35% in waarde gestegen.
Bitvavo geeft 10 euro gratis crypto
Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo 10 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 52 KAS of 566 BEAM!
Maak via deze link een account aan bij Bitvavo en ontvang 10 euro gratis, én handel de eerste 10.000 euro zonder transactiekosten.
De hardste dalers van de cryptomarkt
De markt is in omvang gedaald, en dat betekent dat er ook meerdere dalers zijn. De hardste klappen vielen in de lagere delen van de top-100 ranglijst. Daarin zijn de volgende tokens het hardst gedaald:
- Fantom (FTM), met een daling van 7,9% in de afgelopen 24 uur;
- Helium (HNT), met een daling van 6,1% in de afgelopen 24 uur;
- Theta Network (THETA), met een daling van 5,6% in de afgelopen 24 uur;
- Ethereum Name Service (ENS), met een daling van 5,1% in de afgelopen 24 uur;
- Mantle (MNT), met een daling van 4,2% in de afgelopen 24 uur.
Het belangrijkste cryptonieuws van vandaag
Vandaag zullen een aantal belangrijke economische data van de Verenigde Staten bekend worden gemaakt. Het is namelijk tijd voor de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, om een nieuw rentebesluit te nemen. Dat besluit kent echter weinig speculatie. Experts vinden dat de kans nagenoeg 100% is dat er besloten wordt om de rente onveranderd te laten.
Interessanter zijn de “dot plot” en de persconferentie van voorzitter Jerome Powell. In de zogeheten dot plot zullen de verwachtingen staan over de rentebeslissingen in de komende maanden. Tijdens de persconferentie zal Powell ook ingaan op de macro-economische ontwikkelingen van de afgelopen tijd. Die verhogen de kans op renteverlagingen. De inflatie daalt namelijk en de economie en arbeidsmarkt koelen af.